Dues colles busquen la temporada perfecta

Castellers de Sants i Margeners de Guissona han descarregat tots els castells provats fins al moment

Després de l'accidentada diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, el món casteller torna a obrir el debat sobre l'índex de caigudes. De fet, el tema és habitual i sorgeix sempre després d'un cap de setmana complicat. El cert, però, és que a dia d'avui el percentatge de castells que han fet llenya (un 1,9%) és significativament inferior al de la temporada passada a aquestes altures d'any (un 2,9%). La percepció fa que que les diades més mediàtiques marquin el baròmetre del món de les torres humanes i que a vegades desviem la mirada cap al defecte en lloc de buscar el fet destacable. Tot just al llindar del segon tram de la temporada, cal remarcar, doncs, que dues formacions encaren l'esprint final del curs a la recerca d'una temporada perfecta. Els Castellers de Sants i els Margeners de Guissona compten amb tots els seus castells descarregats i ni tan sols han hagut de fer servir intents desmuntats per bastir les seves construccions.

Destaca la colla barcelonina pel nivell assolit (tres tresos de nou amb folre i dos quatres) ja que, quan encara falta l'atac a la gamma extra, mantenen un nivell similar al de l'any passat, que va suposar la seva millor temporada. Ara comença la part més important de l'any per als de la camisa grisa, que tenen al davant cites de gran qualitat en les quals s'espera que facin un nou pas endavant.

Si bé enguany els està costant més que altres temporades portar a plaça construccions de set pisos, els Margeners de Guissona destaquen per la seva constància en la gamma alta de sis i per no haver patit cap llenya des que va començar el curs. Els de la Segarra ja han revalidat totes les construccions assolides l'any passat i ara només els queda engreixar els seus registres.

Més continguts de