Èxit de participació al concurs indi de torres humanes

Més d'un miler de persones participen en una competició que busca l'equip més ràpid alçant construccions amb la tècnica tradicional ‘govinda’

La Red Bull Jod Ke Tod, la competició de torres humanes impulsada a l'Índia per la famosa marca de begudes energètiques que li dona nom, ha superat els 40 equips inscrits en la seva tercera edició. El dilluns 7 d’agost, els equips de Sarvajanik Ganeshotsav Manda i Parle Sports Club van coronar-se guanyadors de les categories masculina i femenina, respectivament, en aconseguir els millors temps d'unes aferrissades finals que es van celebrar sota els criteris de seguretat més estrictes, els imposats pel Tribunal Superior de Bombai l'any 2016.

Més d'un miler de ‘govindes’ ha participat enguany en aquesta curiosa reinterpretació de la tradició Índia d'alçar torres humanes durant la celebració de la festivitat del Janmashtami. Si bé en el seu origen les exhibicions –anomenades Dahi Handi– consisteixen a alçar la construcció més alta possible per trencar un pot ple de confitura –o ‘handi’– penjat d'una corda al mig d'una plaça o carrer, la proposta de Red Bull enfronta equips d'entre 30 i 35 persones de dos en dos en rondes eliminatòries, i genera una competició en la qual l'element més important és la velocitat. L'equip masculí guanyador va trencar el ‘handi’ final en un temps de 16,84 segons, mentre que el femení ho va fer en 19,83 segons.

L'esdeveniment es va celebrar sota les normes de seguretat més restrictives imposades a l'activitat ‘govinda’, fet que, per exemple, limitava l'edat mínima dels participants als 18 anys. Les construccions van alçar-se sobre d'un terra de goma espuma atenuant similar al que es fa servir perquè hi juguin el nens i l'encarregat d'entregar els trofeus als equips guanyadors va ser precisament Ashish Shelar, membre del consell legislatiu de la regió de Maharashtra, que en finalitzar la competició va publicar al seu perfil de Twitter un comentari en el qual s'enorgullia de les normes que el Tribunal Suprem de l'Índia demana ara revisar. Ashis Shelar va afirmar: “ Assisteixo a la competició #RedBullJodKeTod! L'esdeveniment segueix totes les normes judicials posades en marxa per mi que ara volen millorar”.

Més continguts de