La Federació Coordinadora de Muixerangues s’endú el premi a l’Ús Social del Valencià

La Federació s’ha imposat al 'Diari la Veu' en una votació popular

Aquest gener el món muixeranguer va fer un pas endavant amb la creació de la Federació Coordinadora de Muixerangues, que va néixer amb l’objectiu de promoure, difondre i dignificar la tradició. Amb menys d’un any d’història, la Federació ja ha rebut el primer reconeixement públic amb el premi a l’Ús Social del Valencià, que atorga Escola Valenciana. Per primera vegada, a més, el premi s’ha decidit per votació popular, en què el 'Diari la Veu' també era finalista.

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha destacat que “el món muixeranguer viu un moment dolç amb la creació de noves colles, fins i tot en pobles on no ha estat mai instaurat el costum de fer torres humanes”. Actualment la Federació aplega 21 colles de tot el País Valencià.

El premi es lliurarà el 17 de novembre a l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser, a la XVI Nit d’Escola Valenciana. La Federació Coordinadora de Muixerangues, per tant, se suma a la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació Valenciana de Nanos i Gegants i l’Associació d’Editors del País Valencià com a entitat guardonada amb el premi de l’Ús Social del Valencià.