Girona i l'idil·li amb els Minyons

La colla castellera de la camisa malva vol mantenir diumenge el nivell de gamma superior a la plaça del Vi

Si bé el món tradicional es dona cita diumenge al bressol del món casteller, al nord l'epicentre estarà a Girona. La Fira de Sant Narcís intentarà mantenir l'estatus de diada de gamma superior de la mà dels Minyons de Terrassa. La diada comptarà amb la participació d'uns Capgrossos de Mataró que comencen a aixecar el cap i d'uns Marrecs de Salt que tornaran a exercir de colla amfitriona.

La plaça del Vi ha vist les millor construccions dels Minyons de Terrassa i algunes de les jornades més importants de la història del fet casteller. La coincidència al calendari amb la diada de Santa Úrsula ha fet de Sant Narcís una actuació amb un caràcter especial. La cita castellera més important de la ciutat acostuma a ser multitudinària i enguany no serà menys ja que la formació egarenca es planteja alçar-hi el que podria ser el tercer tres de deu amb folre i manilles de l'any.

Els malves compten amb quatre estructures de gamma extra i una de la gamma superior al seu sarró però un dels punts més importants en la seva pressa de decisions vindrà influenciat pel nombre de castellers que hi puguin desplaçar. Ara fa un any van plantar-s'hi amb més de 600 camises però l'exigència del seu calendari fa complicat mantenir aquests volums de castellers una setmana rere d'una altre. Els Minyons fa mesos que treballen per sumar una nova estructura de gamma superior al seu ventall. El dos de vuit sense folre cada dia està més a prop i diumenge podria ser una bona oportunitat per atacar-lo per primer cop. La seva actuació podria sumar les dues estructures de gamma superior i castells com el cinc de nou amb folre o el pilar de vuit emmanillat.

Els Capgrossos de Mataró comencen a sortir del forat que els ha representat bona part de la temporada. A Tarragona van descarregar el primer quatre de nou amb folre i podrien aprofitar l'empenta i l'estima de la colla per la plaça del Vi per buscar un punt de regularitat que els ha faltat durant tot l'any. La formació del Maresme comença a somniar en alçar el gran espadat, la seva millor carta enguany, fins a la gamma extra però primer hauran de seguir sumant castells de nou pisos. Els Marrecs de Salt demostren un any més mantenir un gran nivell tècnic però només es poden permetre les seves millors construccions en diades assenyalades. El dos de vuit amb folre, que han descarregat un cop i carregat un altre, i el cinc de vuit que han completat enguany per primer cop en el seu historial, poden esdevenir diumenge dos dels seus principals objectius.

Més continguts de