Gràcia vol recuperar el nivell de nou per la festa major

Els Castellers de la Vila de Gràcia poleixen els darrers assajos especials abans de la festa major amb l'objectiu de fer mínim un castell de nou

Els Castellers de la Vila de Gràcia fan front diumenge a la seva diada de festa major amb un nivell diferent que el de l'any passat, però amb un objectiu molt clar: descarregar a la seva plaça un castell de nou.

Els blau marí encara no han descarregat enguany cap estructura de nou pisos, i va quedar el tres de nou amb folre de la festa major del Camp d'en Grassot a Barcelona en carregat i el de la festa major de Sant Pere de Reus en intent desmuntat durant el mes de juny, mentre que l'any passat per aquestes dates la colla gracienca havia descarregat un tres de nou amb folre previ a la seva diada a la festa major de Vic. 

Tot i això, tal com ens explica Ferran Pons, sots cap de colla dels graciencs, aquest inici de temporada ha estat marcat per la necessitat de formar nous membres del folre, "hem hagut de fer molta formació de segons dels folres, i aquest és el punt dèbil dels castells folrats", fet pel qual el ritme de la colla s'ha vist alentit.

L'objectiu de la colla per a aquesta diada es tenir el cinc de vuit i el set de vuit assegurats, així com el tres de nou amb folre, i "si tot anés perfecte i depenent també de com vagin els últims assajos", els de la Vila de Gràcia podrien plantejar-se intentar el quatre de nou amb folre.

Per als graciencs, "la festa major és com una explosió", tenen només dues setmanes per assajar després de vacances i, tot i que el tres de nou sí que el tenen molt assajat i el tronc del quatre el tenen preparat, aquesta segona estructura beu de tota la gent que en una setmana acudeix a assaig per preparar els folres i les pinyes, de manera que depèn molt dels últims assajos especials. 

I pel que fa als pilars, tot i els canvis que ha sofert el pilar de sis al pis de terços, ja el tenen rodat a assaig i la intenció és portar-lo a la plaça de la Vila, que només l'ha vist una vegada a la diada d'aniversari de la colla del 2014, formant part del quatre de vuit amb agulla i tancant l'actuació. Per això és un castell que els fa especial il·lusió descarregar aquest diumenge.

Els de la Vila de Gràcia faran un últim assaig especial, previ a la diada de festa major, demà divendres a les vuit del vespre a la Plaça de la Vila i un altre el dimarts 18 d'agost, a la mateixa hora i al mateix lloc, per preparar la diada de Completes que celebraran el dijous 20 a dos quarts de nou del vespre a la plaça de la Vila de Gràcia.