Jornada de reflexió i de castells

La coincidència amb les eleccions municipals i europees trasllada força actuacions a dissabte

El món casteller no és aliè als esdeveniments de la societat i alguns obliguen les colles a modificar els horaris per poder comptar amb el nombre més alt de camises i de públic. Partits destacats de futbol o processos electorals són dos dels esdeveniments que obliguen les colles a canviar les dates d'actuacions. En la celebració del referèndum de l'1-O, per exemple, es va acabar suspenent una actuació de primer nivell com era la de Nova Atenes amb Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls. En aquest cas, la coincidència amb les eleccions municipals i europees trasllada força actuacions a dissabte.

Les dues cites que destaquen més en aquest cap de setmana són la Diada del Patrimoni a Terrassa i la Diada del Pallol a Reus. En el primer cas, els Minyons de Terrassa volen continuar fent passos endavant en un inici de temporada en què estan marcant el ritme casteller. Els egarencs tenen com a objectiu principal repetir el 3d9f, descarregat ja en la Diada de la Fira Modernista, i estrenar el Pd7f. De totes maneres, també hi ha opcions de veure el primer 4d9f o 4d8a malva de l'any. Per la seva banda, a Reus hi serà la Colla Vella, que també podrien tornar-hi amb el 3d9f  completat la setmana passada en la Diada de Sant Isidre. Per la seva banda, els Xiquets de Reus volen estrenar el 2d8f després que no l'acabessin portant a Valls per falta de camises.

Entre altres actuacions destacades també sobresurt la diada del local de la Jove de Tarragona, en què els liles podrien repetir el 5d8. Els Castellers de Barcelona, alhora, podrien tornar-hi amb el 2d8f a la festa major de la Barceloneta, després que en fessin un intent desmuntat la setmana passada a Nou Barris. D'aquesta manera, l'agenda castellera es concentra en dissabte, mentre que diumenge només comptarà amb la Diada de Can Bandarra dels Castellers del Poble Sec.

Més continguts de