La Jove de Vilafranca renuncia a participar en l'actuació de les Fires de Maig

Consideren que els falta nivell tècnic i massa social per garantir una actuació que mereix la plaça

Després d'un inici de temporada en el qual només han pogut completar dos castells de sis, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha decidit renunciar a l'actuació de les Fires de Maig d'aquest diumenge a la capital de l'Alt Penedès. Tal com esmenten en un comunicat, la decisió ha sigut ratificada pels socis de l'assaig d'aquest dimecres.

Entre els motius d'aquesta decisió, els de la camisa blau cel destaquen "l'actual falta de nivell tècnic i de prou massa social per garantir una actuació mínima", tant per respecte a la plaça com a les colles presents. Les altres dues colles que hi participaran són els Castellers de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca.

Aquesta no és la primera renúncia de la Jove de Vilafranca en una actuació a la plaça de la Vila. Els anys 2016 i 2017 ja van declinar la invitació per participar en les actuacions de festa major del 29 i 31 d'agost. De tota manera, els vilafranquins aclareixen que seguiran amb els assajos i les actuacions previstes; la pròxima serà el 25 de maig al Prat.

Els verds, amb aspiracions de 9

Els Castellers de Vilafranca són una de les colles que en aquest inici de temporada han abaixat més el llistó respecte a l'any anterior. A hores d'ara compten amb la clàssica de vuit i el pilar de sis com a millors construccions. En la roda de premsa d'aquest cap de setmana, però, el cap de colla dels verds, Toni Bach, va avançar que aquest diumenge podrien portar el primer castell de nou de l'any.

D'aquesta manera, els vilafranquins s'afegirien als Minyons de Terrassa, que ja van descarregar el 3d9f en la diada de la Fira Modernista. Alhora, aquest dissabte també s'hi podria sumar la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que actua a casa en la diada de Sant Isidre.

Més continguts de