La Jove de Vilafranca reclama a l’Ajuntament el compliment de l’horari del seu local d’assaig

Els vilafranquins han presentat una instància després que els hagin tancat els llums en ple assaig

La Colla Jove ha denunciat, públicament i a les xarxes socials, el tancament de portes del seu local d'assaig, l'Escorxador, a les 22 h. Segons expliquen en un comunicat, aquest fet no havia passat abans en aquest equipament, que té un reglament intern que indica que s'ha de tancar a les 23 h de dilluns a dimecres i a les 24 h els dijous i divendres. Els vilafranquins han entrat una instància a l'Ajuntament i ha decidit fer públic i notori aquest tema, perquè considera que "és lamentable que existeixi un equipament públic que no doni més servei a la ciutadania i que estigui més ben aprofitat".

L'Ajuntament ja els va dir al gener que, ja que no hi havia el servei de bar adjudicat, el local havia de tancar a les 22 h. D'aquesta manera, en aquest inici de temporada els vilafranquins han avançat l'horari d'assaig o s'han desplaçat a locals d'altres pobles com Sant Martí Sarroca, els Monjos i Olivella.

Un cop en plena temporada, però, els de la camisa blau cel reclamen un espai fix. Així doncs, la setmana passada, quan van tornar a demanar l'horari normal i extensiu d'assaig, fins a les 23.30 h, segons el comunicat els responsables de l'equipament s'han negat rotundament a prolongar aquest horari i, fins i tot, apaguen els llums del pati uns minuts abans per fer fora els castellers, cosa que no és la primera vegada que succeeix.

També denuncien que l'Escorxador és un equipament públic que, tal com es defineix, "neix amb la doble finalitat de potenciar el món associatiu com una fórmula de participació ciutadana que actua en benefici de la comunitat i per dotar Vilafranca de noves i millors instal·lacions per a la creació, difusió i debat culturals".

La colla ha proposat encarregar-se ells mateixos de tancar l'espai o bé que passi la patrulla de la policia local a tancar. Segons expliquen en el comunicat, han parlat amb el regidor de Cultura, Raimon Gusi, que l'única solució que ha ofert és que ell parlarà amb les associacions de veïns perquè els deixin un local. Els responsables de la Jove, però, consideren aquesta situació com a "absolutament anormal, amb una falta evident d'interès per solucionar-la i que, al capdavall, posa limitacions a les entitats pel que fa a poder realitzar les seves activitats i demana que se solucioni aquest tema", fet pel qual reclamen que es redacti un pla d'usos de l'espai per aprofitar millor aquest equipament públic.

Més continguts de