La Joves i els Minyons igualen les forces per Sant Bartomeu

Les dues colles han rodat a Igualada les estructures bàsiques que podrien alçar un pis més el proper cap de setmana a la diada de Sant Fèlix

Uns, els Minyons, acabaven d'arribar de les seves vacances d'estiu, els altres, la Joves, no han parat de rodar els seus castells durant els mesos de juliol i agost. A un costat de la plaça, els de la camisa malva han tastat les primeres sensacions després d'uns dies d'inactivitat, a l'altra els de vermell han buscat perfeccionar els castells que fa dies que porten a plaça. Els egarencs enguany han completat el millor inici de temporada de la seva història mentre que els vallencs es troben en plena renovació amb l'entrada d'un nou cap de colla que arriba carregat de noves idees. La Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa s'han vist les cares a Igualada a set dies de la diada de Sant Fèlix i ho han fet acompanyats d'uns Moixiganguers que no han tingut el seu millor dia.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha seguit a Igualada la ruta establerta pel seu cap de colla. La renovació dels troncs vallencs els està obligant a rodar més de l'habitual les seves estructures bàsiques. Intentant fugir de la pressió, han descarregat un tres de nou amb folre solvent i han dedicat la resta de l'actuació a perfilar els castells que podrien esdevenir construccions de gamma extra la propera setmana. Han descarregat amb comoditat el cinc de vuit, si bé han hagut d'aturar-ne un lleuger tremolí durant el descens. El seu tercer castell ha estat el dos de vuit amb folre, que han completat sense contratemps tot i mostrar-se tens en els moments culminants. El cinc de nou amb folre i el dos emmanillat podrien ser dos dels objectius de gamma extra de la Colla Joves el proper 30 d'agost.

Tot i el fulgurant inici de temporada, la maquinària dels Minyons s'ha posat en marxa a un ritme moderat. Han optat per començar atacant el cinc de vuit. La catedral egarenca s'ha mostrat impecable tot i la notable lentitud en la seva execució. Han alçat el llistó en el segon torn, quan han bastit l'únic castell de nou pisos que han provat avui. El seu tres de nou amb folre no ha suposat cap repte pels malves però l'objectiu era un altre, el de retrobar-se amb aquestes estructures i no pas el de pujar el ritme sense un rumb establert. És per això que el tercer castell ha estat el dos de vuit amb folre. Un cop més han demostrat un domini envejable i tot i que el nivell dels seus castells està encara lluny de la gamma extra, la seva execució fa pensar que poden arribar a la cita vilafranquina en les millors condicions.

Si una colla plantejava avui una diada de màxims aquesta era la formació local que afrontava el repte de repetir la tripleta de castells de vuit. Amb un quatre de vuit incòmode a assaig, han optat per iniciar la seva actuació amb l'estructura del tres. El castell s'ha bastit nerviós i tens i ha acabat fent llenya abans de l'aleta. La caiguda ha condicionat de valent l'actuació dels Moixiganguers, que s'han vist obligats a abaixar el llistó i a aparcar la resta de les construccions de vuit pisos. Han redreçat l'actuació completant sense problemes el cinc de set, un lent dos de set ha demostrat a la canalla que l'objectiu era viable i han finalitzat la seva tria de castells tot descarregant el set de set després d'un intent desmuntat.

Colla Joves Xiquets de Valls: P4 cam, 3d9f, 5d8, 2d8f, P5
Minyons de Terrassa: P4 cam, 5d8, 3d9f, 2d8f, P5, P5
Moixiganguers d’Igualada: P4 cam, i 3d8, 5d7, 2d7, id 7d7, 7d7, V5, 2 P4 al balcó

Més continguts de