L'agenda castellera comença a escalfar-se

Aquest cap de setmana s'esperen prop d'una trentena de diades programades arreu de Catalunya i algunes colles ja han anunciat castells de nou pisos

Arribats al punt àlgid de la primavera, l'agenda castellera es revoluciona i aquest cap de setmana la temporada 2015 podria fer un salt de gegant. Els Castellers de Vilafranca ja han anunciat la seva intenció de provar, si els assaigs funcionen, dos castells de nou folrats a la diada de Fires de Maig. Els Castellers de Barcelona també s'han plantejat un assalt molt matiner als nou pisos, el seu primer tres de nou podria arribar aquest diumenge a la festa major de Nou Barris. Els Minyons de Terrassa, que van completar el tres de nou amb folre més primerenc del seu historial a la Fira Modernista de la ciutat egarenca, podrien repetir diumenge a Sant Boi on es trobaran amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Cornellà.

Les dues colles de Valls celebren aquest cap de setmana la diada de Sant Isidre. La Colla Vella, a Valls, compartirà cartell amb els Xiquets de Tarragona i els de Reus, mentre que la Joves actuarà al Milà en companyia dels Bordegassos de Vilanova.

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebraran la seva diada d'aniversari en una actuació de cartell molt interessant. Han convidat als Capgrossos de Mataró i als Moixiganguers d'Igualada que, amb ritmes d'inici de curs diferents, podrien mostrar nivells similars a plaça.

Els Castellers del Poble Sec podrien atacar diumenge el primer quatre de vuit de la temporada a la diada de Can Bandarra mentre que els Xics de Granollers anuncien el nou de set una setmana després d'estrenar la clàssica de castells de vuit. També els Margeners de Guissona es preparen per atacar diumenge a Mollerussa el cinquè quatre de vuit del seu historial, el primer de la present temporada.

A Baó, les colles de la Catalunya Nord celebraran el festival de cultura catalana Identi'CAT, alçant castells.