Laietans, Passadors i Grillats superen el període de formació i passen a ser colles de ple dret

Les tres colles han superat satisfactòriament el període de formació establert per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Amb l’inici de la temporada castellera quatre colles castelleres es van trobar amb la inèdita situació que no van superar el període de formació establert per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), dedicat al creixement i aprenentatge de les agrupacions i a aconseguir una estabilitat social i de l’activitat castellera. Els Castellers de Gavà, els Laietans de Gramenet, els Castellers de Sant Adrià i els Vailets de Gelida tenien un termini extraordinari per assolir el nivell necessari per considerar-se colla de ple dret de la CCCC.

Amb l’inici de la segona part de la temporada, però, les dues colles del Barcelonès reben una bona notícia: la seva trajectòria enguany els ha valgut per rebre l’aprovació de la CCCC i passar a ser colles de ple dret.

Pel que fa als Castellers de Sant Adrià, i en relació amb l’any passat, han assolit noves estructures, com el cinc de sis i el dos de sis, tot i que, de moment, n’han aparcat d’altres que sovintejaven anteriorment, com el quatre de sis amb agulla. En tot cas, han millorat l’efectivitat a l’hora d’assolir els castells i han reduït considerablement el nombre d’intents desmuntats que la colla vivia a plaça. Val a dir que és una formació amb una sinistralitat molt baixa, ja que en tot el seu període de formació des del 2014 fins avui només han caigut de dues construccions.

Els Laietans de Santa Coloma de Gramenet, d’altra banda, tot i que no han aconseguit rebaixar substancialment els intents desmuntats que proven a plaça, sí que han millorat pel que fa a les caigudes; si l’any passat 9 de les seves construccions van fer llenya, enguany només 2 han acabat amb una caiguda. A banda, també han aconseguit assolir una nova construcció, el cinc de sis, que ja han descarregat en dues ocasions.

Ambdues formacions han mostrat la seva alegria a les xarxes socials, i han agraït a veïns, castellers i colles padrines el suport que els ha permès de ser considerades colles de ple dret del món casteller.

La tercera colla que ha superat el període, els Grillats del Campus Baix Llobregat, ubicat a Castelldefels, és la darrera colla universitària a passar a formar part de la CCCC. D'aquesta manera, la Coordinadora està formada ara per 92 colles membres, de les quals onze són universitàries,  i vuit en formació. 

Més continguts de