L'últim examen abans de Sant Fèlix

Quatre colles preparen els seus millors castells per encarar la festa major vilafranquina, però són cinc les formacions a analitzar

Aquest cap de setmana quatre colles es posen a l'aparador. A només set dies per la celebració de la diada de Sant Fèlix els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa han de decidir si mostrar les seves cartes o amagar-les. Després d'aquest diumenge només quedaran els assaigs decisius que determinaran definitivament quins castells intentarà cada formació en una de les diades més mediàtiques de la temporada.

La Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa actuaran diumenge a una de les places més tradicionals de les de fora de la zona que va veure néixer el costum de les torres humanes, Igualada. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls ho faran per partida doble, dissabte al Catllar i diumenge a l'Arboç. En tot aquest joc, però, hi intervindrà un cinquè protagonista, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que voldrà aprofitar el moment àlgid del curs per seguir-se significant com a candidata a desbancar qualsevol de les grans formacions. Els tarragonins coincidiran amb vallencs i vilafranquins en dues de les cites més importants del cap de setmana.

Els Castellers de Vilafranca esmolen les eines

Si bé segons publica la revista Castells, Pere Almirall, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, va anunciar fa set dies als seus castellers que completarien les diades prèvies a la festa major amb ‘només’ dues estructures de gamma extra en cartera, el seu potencial els col·loca en una situació preferent. A la Bisbal i a Igualada ja van demostrar que son capaços de sumar grans castells a cabassos. Les proves de tres de nou amb folre i agulla i el fet que l'alineació del seu tres a Gràcia fos la destinada a encabir-hi el pilar, fan pensar que els vilafranquins no renunciaran a fer un nou pas endavant si el castell està preparat.

La Joves de Valls treballa a poc a poc però amb bona lletra

Fidels a un calendari menys intens, però conscients de l'exigència de cada una de les places que trepitgen, els homes de Jaume Galofré treballen amb la diada de Sant Fèlix a la retina. La renovació del tronc vallenc aquest any els ha obligat a rodar en excés les estructures bàsiques. Aquest cap de setmana podrien seguir-ho fent a Igualada on repetir la tripleta màgica assolida a la Bisbal del Penedès podria ser un bon premi. Sigui quina sigui la tria final, el cinc de vuit hauria de ser l'epicentre de la seva actuació si volen alçar-lo un pis més la setmana vinent.

La Colla Vella vol assolir al Catllar la seva millor actuació

Manel Urbano, cap de colla dels rosats, va afirmar en el sorteig de l'ordre d'actuació de la diada de Sant Fèlix que aquest cap de setmana buscaria alçar la seva millor actuació al Catllar però que ho haurien de fer amb cap degut a la proximitat de la festa major vilafranquina. Amb el dos de nou i el pilar de vuit emmanillats i el quatre de nou amb el pilar al sarró, els vallencs podrien plantejar nous reptes. Els rumors apunten cap al cinc de nou amb folre, si bé l'hermetisme podria ser la tònica dels propers dies al Portal Nou. El tres de nou amb folre de la Colla Vella serà analitzat al detall aquest cap de setmana.

Els Minyons es posen a prova a Igualada

Després de l'aturada estival, i acabats d'arribar d'un viatge exprés al país basc, els Minyons de Terrassa seran dels que partiran amb més pressió. Els malves han rubricat aquest any el millor inici de temporada de la seva història i, de recuperar el nivell mostrat a la diada castellera de la seva festa major, podrien ser un dels rivals forts a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Diumenge provaran les seves forces a Igualada, on l'any passat ja van plantar-hi el nou de vuit. A la recambra els quedarà una única revàlida, la festa major de Sant Bartomeu a Sitges, dissabte vinent, just abans de Sant Fèlix.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona pot créixer encara més

Després de completar el nou de vuit i el cinc de nou amb folre en una de les millors diades de Sant Magí de la història, la Colla Jove promet emocions fortes pel cap de setmana. Pendents de l'estat de forma d'un dels seus castellers clau, les seves opcions passen per repetir o millorar el registre assolit dimecres a la plaça de les Cols. Els tarragonins van descartar l'atac al dos de nou amb folre i manilles en la tercera ronda de la diada del seu patró després de l'esforç extra que van necessitar els seus dos castells de gamma extra. Aquest dissabte la bèstia emmanillada podria veure la llum al Catllar.

Més continguts de