Madrid ja gaudeix dels castells de sis pisos d'alçada

La colla local assoleix el primer tres de sis del seu historial a Torrejón de Ardoz

No han passat ni vuit mesos des que un grup de madrilenys van trobar-se per primer cop al gimnàs del Cercle Català de Madrid per descobrir com es construïa una torre humana. Els assajos, les proves i tota la formació adquirida des d'aquell dia 3 de febrer han fet efecte aquest dissabte a Torrejón de Ardoz, on els de la camisa vermella han completat la primera construcció de sis pisos del seu historial, el tres de sis. La Colla Castellera de Madrid s'ha penjat els galons dels sis pisos en una actuació en la qual han exhibit també altres estructures menors.

Els castellers madrilenys han participat a la quarta trobada de gegants i capgrossos de Torrejón, en la qual han pogut realitzar dues exhibicions. En la primera, a dos quarts de set de la tarda, han completat el pilar de quatre, el tres de cinc net, el dos de cinc i quatre pilars de quatre caminant. Ha sigut, però, en la segona actuació, a partir de dos quarts de deu de la nit, quan han aconseguit descarregar per primer cop el tres de sis. La plaça Major de Torrejón de Ardoz passarà a la història gràcies a la fita de la Colla Castellera de Madrid.

Els madrilenys s'han guanyat el reconeixement del món casteller en assolir el seu primer ‘castell’, ja que en aquest àmbit, les construccions de menys de sis pisos són considerades simplement proves d'assaig. Els castells de sis pisos marquen un punt d'inflexió molt important en les formacions ja que, per exemple, aquest és el nivell mínim exigit per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per poder-hi formar part com a entitat associada.

Més continguts de