La colla castellera de Parets del Vallès completa el seu primer castell de sis pisos

El Sot d'en Barriques ha vist com la novella formació assolia l'estrena del tres de sis vuit mesos després de la seva fundació

Com és àmpliament sabut, més enllà dels reconeixements simbòlics, el món casteller no considera castells les estructures inferiors als sis pisos d'alçada. D'aquí que una colla sigui acceptada per la comunitat quan fa els primers tres i quatre de sis o les primeres estructures compostes, coincideixin aquests castells o no amb la presentació en societat de la formació. Aquest cap de setmana els Manyacs de Parets han descarregat el primer tres de sis del seu historial, un castell que suposa un pas endavant en el procés de creixement d'aquesta novella agrupació.

El 2 de desembre del 2015, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya obria les portes com a colla en formació a uns joves Manyacs de Parets que tot just feia un parell de mesos que experimentaven amb els castells. Des del seu naixement, la colla ha passat per molts locals, sobretot de les colles més pròximes, al Vallès Occidental, però també ha conegut l'experiència de les grans exhibicions amb els Minyons de Terrassa, a qui van donar un cop de mà en la seva diada de novembre. El diumenge 29 de maig, els Manyacs van estrenar la seva camisa morada amb dues de les seves tres colles padrines, els Castellers de Mollet i els Castellers de Caldes. El bateig va quedar deslluït perquè els de Parets van decidir fer-ho amb estructures de cinc pisos per no arriscar-se a fer llenya.

Un mes i mig més tard, els Manyacs han aconseguit descarregar el primer castell de sis pisos de la seva breu història. El primer tres de sis morat ha arribat durant l'actuació organitzada al Sot d'en Barriques aquest dissabte a la Fira del Comerç de Parets del Vallès.

Més continguts de