Els Manyacs de Parets es presenten oficialment com a nova colla castellera

La formació de Parets del Vallès s’estrena a plaça amb camisa morada i descarregant tres castells de cinc pisos

Fa menys d’un any de la crida a les xarxes socials per trobar castellers i aquest cap de setmana ja s’han “batejat” oficialment. Són Els Manyacs de Parets i llueixen camisa morada. De moment, descarreguen amb solvència castells de 5 pisos tot i que el seu cap de colla, Ekaitz Landa, admet que “l’objectiu que ens havíem marcat era estrenar-nos amb castells de 6, però a l’últim assaig no ho vam veure clar i els vam descartar. La nostra estrena havia de ser una actuació segura i volíem sortir contents.”

La d’aquest diumenge ha estat la seva primera actuació sencera, amb 3 castells, i acompanyats d’altres colles. En aquest cas, com a bon bateig, amb la presència de dues de les colles que els han apadrinat, els Castellers de Mollet i els Castellers de Caldes de Montbui. Els Xics de Granollers completen la llista de padrins dels Manyacs, una tria molt meditada: “Hem apostat per les colles de la comarca (Vallès Oriental) per intentar crear un espai casteller propi al Vallès i buscar la unió que ens permeti avançar a les quatre colles” explica l’Ekaitz. Aquestes colles són les que els han ensenyat a fer castells.

Actualment, els Manyacs compten amb una vuitantena de castellers, vint dels quals són nens. L’objectiu que es marquen per aquesta temporada és ampliar la massa social, sobretot de castellers adults, per poder formar les pinyes dels castells de 6 pisos. Segons els seu cap de colla “ho aconseguirem perquè hi ha molta il·lusió al pobre per tenir una bona colla castellera.”

Manyacs de Parets: P4, 2d5, 3d5, 3d5a, P3, P4, P3
Castellers de Caldes de Montbui: P4, P4, 3d7, 4d7, 3d6xs, P5
Castellers de Mollet: P4, 5d6, 2d6, 3d6xs, P5