Els Marrecs i els Xicots doblen l'aposta

La formació vilafranquina descarrega en dues ocasions el dos de vuit amb folre mentre que els Marrecs també completen el primer cinc de vuit

Les vuit construccions de vuit pisos dels Xicots de Vilafranca, entre ells les dues primeres torres folrades de la temporada, i la millor actuació de la història dels Marrecs de Salt, en la qual van descarregar per primer cop el cinc de vuit, han estat dues de les sorpreses més importants del cap de setmana casteller.

Dues de les formacions que opten a acabar l'any amb els castells de la gamma alta de vuit ben consolidats, van fer aquest cap de setmana un pas vital per fer possible aquest objectiu. Les gestes d'ambdues agrupacions van ser destacables; els Xicots van alçar per primer cop el dos de vuit amb folre dissabte a Valls i diumenge a la tarda van repetir-lo a Sant Vicenç dels Horts. La seva ruta, però no va acabar aquí ja que els vilafranquins van fer un triplet d'actuacions exhibint diumenge al migdia els seus castells a Salt. Més de 300 quilòmetres en autocar no van impedir que la formació penedesenca sumés fins a vuit construccions de vuit pisos en el cap de setmana més prolífic de la campanya.

A Salt però, els Xicots van cedir el protagonisme als Marrecs que van aprofitar la diada castellera de la seva festa major per superar un doble repte. Amb les dues estructures bàsiques de vuit al sarró, els gironins buscaven entrar a la gamma alta de vuit però la seva intenció passava per fer-ho per la porta gran. L'estrena del dos de vuit amb folre no va suposar un al·licient prou gran, així doncs van reblar el clau portant a plaça el primer cinc de vuit de la temporada, el segon de la seva història. Després de carregar la catedral en la diada de Sant Narcís de 2014, els gironins van enllestir els deures abans de marxar de vacances. Van descarregar per primer cop la catedral dels castells, ho van fer en la cita més matinera i van arrodonir d'aquesta manera la millor actuació del seu historial.


Com succeeix per aquestes dates a tots els nivells del món casteller, mentre uns, els Marrecs, aturen la seva activitat fins al setembre, els altres es preparen per un mes d'agost de gran intensitat. Els Xicots de Vilafranca participaran dissabte a la diada castellera de Màrtirs Street.