El ministeri d'Hisenda bloqueja el compte de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

L'entitat ha mostrat el seu rebuig davant d'una mesura que ha titllat d'injustificable

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha denunciat avui, a través d'un comunicat publicat al seu espai web, el bloqueig dels seus comptes corrents bancaris sense cap mena d'explicació des del passat dia 20 de setembre per ordre del ministeri d'Hisenda. Segons afirma l'entitat, aquesta acció s'hauria produït “en el marc de les mesures adoptades pel govern espanyol per impedir la celebració del referèndum d'autodeterminació del pròxim dia 1 d'octubre”, i això suposa que qualsevol pagament hagi de ser supervisat i aprovat pel ministeri.

El comunicat denuncia que es tracta d'una mesura especialment injustificable tenint en compte que la Coordinadora “és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya” i per això ha demanat explicacions tant a les entitats bancàries com al mateix ministeri d'Hisenda.

L'agrupació de colles castelleres ha afirmat que en cap moment ha rebut cap explicació per part del ministeri, i que han descobert que el seu NIF apareixia en el llistat d'entitats afectades per les mesures adoptades en l'acord de la comissió delegada del gobierno per a afers econòmics del 15 de setembre. El NIF de la Coordinadora hi apareix, però en nom del Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual, a banda de la la Coordinadora de Colles Castelleres, també formen part l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

L'entitat ha demanat al ministeri d'Hisenda que s'aixequi el bloqueig dels comptes i ha mostrat el seu “rebuig radical a la mesura d'intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats”.

Més continguts de