Els Minyons de Terrassa completen la tripleta màgica a la Seu d'Ègara

La Colla Vella ha completat la primera construcció de nou pisos que hi fa una colla forana i els Nens del Vendrell els castells dos bàsics de vuit

El meravellós escenari de la Seu d'Ègara, a Terrassa, ha tornat a omplir-se aquest dissabte per gaudir d'una diada castellera de gran nivell. Després que els Minyons de Terrassa visitessin la setmana passada la Colla Vella dels Xiquets de Valls i estrenessin la plaça de l'Oli com a plaça de nou, els vallencs han tornat la visita als malves i ho han fet completant el primer castell de nou pisos que descarrega una colla forana a la Seu. L'actuació ha sumat tres construccions d'aquest nivell i ha vist també els dos castells bàsics de vuit dels Nens del Vendrell.

Un any l'exhibició castellera ha vingut precedida del pilar de quatre que els malves han caminat des de la plaça de la Creu, creuant el Pont de Sant Pere, fins arribar a la Seu d'Ègara. Enguany l'espadat ha cedit poc després de passar el pont.

Els Minyons de Terrassa tenen clar que si aspiren a liderar la temporada ho han de fer amb seguretat, tant és així que han tornat a iniciar l'actuació atacant el primer castell de nou pisos de la jornada, el tres de nou folrat. La construcció s'ha completat sense grans complicacions si bé ha mostrat un lleuger tremolor durant el descens. Han alçat el llistó en estrenar el quatre de nou amb folre. Un cop més, s'ha carregat amb molt de control però s'ha desbastit nerviós. Han arrodonit la primera tripleta màgica del seu compte particular defensant amb mestria un cinc de vuit que ha perillat durant el descens. L'estructura del tres ha patit en els pisos inferiors i, en algun moment, han arribat a perdre fins i tot la verticalitat.

Tampoc ha deixat passar el tren la Colla Vella dels Xiquets de Valls; girant les tornes de la setmana passada, mentre els Minyons s'apuntaven la tripleta màgica ells han apostat pel cinc de vuit, el tres de nou folrat i el quatre de vuit amb el pilar. Els castells dels de la camisa rosada han estat lents però ben dominats. Si bé la setmana passada els malves, com a colla convidada estrenaven del quatre de vuit amb el pilar, aquesta setmana els ha tocat als vallencs, que han marxat de plaça amb l'honor d'haver alçat el primer castell de nou pisos d'una colla forana davant de l'església de Santa Maria.

Mancats d'efectius, els Nens del Vendrell no han pogut repetir per quarta jornada consecutiva la tripleta de castells de vuit pisos. Tot i així no han abaixat les espatlles i han rubricat el desè i onzè bàsics de vuit de l'any, que sumats als tres dos de vuit amb folre els deixen a les portes de la quinzena d'estructures d'aquest nivell. Els vendrellencs han dominat a la perfecció les dues construccions de vuit i, tot i tenir el dos de set en cartera, han preferit optar pel cinc de set pensant ja en alçar-lo un pis més més d'hora que mai.

Una exhibició com la dels Minyons de Terrassa, en un emplaçament tant idíl·lic, es mereixia el millor dels finals. Els malves han arrodonit la seva actuació descarregant el vano de sis complet, una composició formada un pilar de sis flanquejat per un de cinc a banda i banda i un de quatre a cada costat exterior. La Colla Vella ha descarregat dos pilars de cinc i dos de quatre de manera simultània, mentre que els Nens del Vendrell han optat pel vano de cinc.

Minyons de Terrassa: P4 cam c, 3d9f, 4d9f, 5d8, P4, P5, P6, P5, P4, 7 P4
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d8, 3d9f, 4d8a, P4, P5, P5, P4
Nens del Vendrell: 3d8, 4d8, 5d7, P4, P5, P4

Més continguts de