Els Minyons de Terrassa s'apunten el primer castell de nou pisos de l'any

Per segona temporada consecutiva, el primer tres de nou amb folre ha arribat de la mà de la formació egarenca, que també a estrenat el primer cinc de vuit

Primerenc i per sorpresa per a molts, el primer castell de nou pisos de l'any ha arribat de la mà dels Minyons de Terrassa. Els malves han trencat els seus registres en completar el primer tres de nou amb folre que veu la diada de Sant Jordi, una jornada que han compartit amb els Castellers de Terrassa, que han repetit el dos de set com a millor construcció.

La formació de la camisa malva segueix escurçant terminis per avançar els primers grans castells de l'any i arribar a la seva festa major en condicions de donar alguna sorpresa. Si l'any passat completaven el primer castell de nou pisos de l'any el segon cap de setmana de maig, en el marc de la fira modernista de Terrassa, aquest inici de curs han decidit trepitjar fort l'accelerador i tornar a prendre la davantera des de l'inici. Per segona temporada consecutiva segellen la primera construcció de nou pisos, un mèrit que fins l'any passat no assolien des del 2005.

Els Minyons avancen 15 dies el seu tres de nou amb folre més matiner i ho fan en una diada en la que també han completat el primer cinc de vuit de la temporada castellera. La seva actuació s'ha arrodonit amb el dos de vuit amb folre i el pilar de sis.

Els Castellers de Terrassa, al seu nivell, també comencen fort la temporada. A la plaça Vella han completat el que ja suposa el sisè cinc de set de l'any i han posat la cirereta a la seva actuació repetint el dos de set que van estrenar fa tot just una setmana a Salt. Si bé podria semblar que van abaixar el nivell en el tercer torn, en descarregar un bàsic quatre de set, la lleugeresa dels components del tronc va evidenciar que es tractava d'una clara prova encarada a l'estrena del quatre de vuit, una construcció que a jutjar pel nivell dels darrers assaigs hauria d'arribar ben aviat.

Minyons de Terrassa: 5d8, 3d9f, 2d8f, P6
Castellers de Terrassa: 5d7, 2d7, 4d7, P5