Els Minyons de Terrassa s'acomiaden de Carles Feiner

Cap de colla en quatre etapes i president dels malves durant tres anys, el Negre ha estat sempre una personalitat important en el món casteller

Els Minyons de Terrassa han penjat el crespó negre aquest cap de setmana per la mort de Carles Feiner, conegut popularment com 'el Negre'. Aquest dissabte, 22 d'abril, els malves han anunciat el decés d'un dels castellers del nucli fundador de la colla egarenca i qui va ser-ne president i cap de colla en diverses temporades.

Feiner va estar al capdavant de la tècnica dels Minyons de Terrassa en quatre ocasions, del 1983 al 1984, del 1986 al 1988, del 1991 al 1992, i del 2005 al 2006. Del 1996 al 1998, el Negre va ser triat president de la colla.

Com a cap de colla, l'any 1987, va assolir el primers 2 de 8 amb folre i 5 de 8 malves –tots dos descarregats en la mateixa actuació–, va carregar els primers 3 de 9 amb folre i pilar de 6 el 1988, i va carregar i descarregar els primers 4 de 9 amb folre de la història de la colla els anys 1991 i 1992. Va presidir l'agrupació egarenca el 1998, la temporada en què els Minyons es van apuntar el primer 3 de 10 amb folre i manilles descarregat de la història dels castells.

Les xarxes socials no han trigat a omplir-se de missatges de condol cap a la seva família i cap als Minyons de Terrassa recordant la seva figura. Molt actiu en el món casteller, a Feiner se l'ha recordat per ser, per exemple, la primera persona, junt amb Nani Matas, a parlar de castells a Sant Cugat en el projecte de l'actual colla dels Castellers de Sant Cugat. Els Bordegassos de Vilanova han destacat que fins i tot va parar a baixos d'un castell seu el 1980.

Josep Bargalló, ex conseller en cap del govern de Catalunya fins al 2006 i company de partit de Carles Feiner, ha evocat que "el Negre era entranyable, tot i que intentés amb entusiasme no ser-ho". Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, ha recordat el poema que li va enviar l'egarenc jugant amb els valors castellers "força, equilibri, valor i seny".