Els Minyons estrenen la temporada de deu

El primer castell de deu carregat s'ha vist al Raval de Montserrat de Terrassa, en el marc de la festa major, acompanyats dels Castellers de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Si l'any passat els Castellers de Vilafranca van avançar el primer castell de deu pisos de la temporada, enguany els Minyons de Terrassa han anat un pas més enllà i l'han avançat gairebé un mes sencer. El primer castell de deu ha passat de veure's per primera vegada l'any en diades de finals d'estiu, com Sant Fèlix o la Mercè, a veure's a principi de la temporada estival. L'any passat els vilafranquins van avançar-lo quatre setmanes, per la festa major de Vilanova i la Geltrú –l'últim cap de setmana de juliol–, i enguany els malves han aconseguit fer-lo gairebé un mes abans.

La diada de vigílies de la festa major de Terrassa anunciava una actuació de gran nivell l'endemà, i així ha sigut. En primera ronda, sense preàmbuls, els malves han atacat el tres de deu amb folre i manilles, que ha pujat amb un tremolí habitual en un castell d'aquestes magnituds. Els nervis s'han apoderat un cop feta l'aleta i, tot i que tenir bones mides i fer una bona feina, el cansament ha passat factura als pisos inferiors, i amb la sortida de setens el castell ha cedit a l'altura de manilles amb una caiguda plàcida que tot indica que no hipotecarà la resta de l'actuació malva.