Els Minyons preparen una festa major de somni

Si bé la possibilitat de veure el tres de deu sembla gairebé descartada, els malves podrien atacar fins a quatre estructures de gamma extra

La diada castellera de la festa major de Terrassa podria veure la primera actuació de l'any amb més d'un castell de gamma extra. Els Minyons preparen fins a quatre estructures del màxim nivell si bé l'atac al castell de deu pisos ha quedat gairebé descartat. Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Terrassa col·locaran el seu llistó en els vuit pisos d'alçada i en la gamma alta de set.

Com en una muntanya russa, la preparació, les emocions i la remor prèvia a la posada en marxa de l'atracció han estat aquests dies d'alta tensió. L'inici de temporada fulgurant dels malves de seguida va fer parlar. L'opció del tres de deu amb folre i manilles va anar-se fent cada cop més nítida amb cada tres de nou que els egarencs completaven a plaça. El dos i el cinc semblaven les alternatives més òbvies i tot plegat es va materialitzar amb claredat en la diada de l'aniversari dels Castellers de Barcelona, quan els Minyons van completar aquesta actuació amb un pis menys.

Després dels últims assaigs, el castell mes important ha caigut del cartell. Els assaigs de dimecres i dijous han desaconsellat portar el tres de deu amb folre i manilles a plaça però les pretensions dels malves no són menors. La seva actuació podria basar-se en l'atac al dos de nou amb folre i manilles, el primer intent de la temporada de cinc de nou amb folre i una construcció com el nou de vuit o el quatre de nou amb folre per completar la tripleta. Les bones sensacions de l'espadat egarenc fan que els Minyons puguin plantejar-se el primer pilar de vuit amb folre i manilles de l'any si la resta de castells es descarreguen sense problemes.

Molt tocats per la caiguda del quatre de vuit amb agulla, els Capgrossos de Mataró es plantaran diumenge a Terrassa amb els castells bàsics de vuit com a principal objectiu. Els del Maresme vénen arrossegant diverses baixes sensibles des de l'inici d'any. Una caiguda de dos de vuit amb folre al maig a la Vila de Gràcia, quan començaven a refer-se, els va obligar a fer un parell de passos enrere. Després de superar la diada del seu aniversari amb l'estrena del quatre de vuit amb agulla, aquest mateix castell els va fer retrocedir gairebé fins a la casella de sortida en fer llenya a Reus en la diada de Sant Pere. Diumenge podrien provar algun dels castells bàsics de vuit, acompanyar-lo d'estructures de la gamma alta de set i resoldre la diada amb el pilar de sis.

Els Castellers de Terrassa arriben a la diada de la seva festa major amb un bagatge de castells de la gamma alta de set més pobre que el de la temporada passada. L'assalt al quatre de vuit sembla encara llunyà però podrien compensar-ho estrenant diumenge dues estructures com són el dos de set i el tres aixecat per sota. Els de la camisa blauturquesa podrien acompanyar aquestes construccions amb l'únic del castells de la gamma alta de set que ha superat els registres assolits l'any passat a aquestes altures de temporada, el set de set.