Els Minyons tornen de vacances amb el cap posat en Sant Fèlix

Els Minyons de Terrassa posen punt final a les seves vacances amb un viatge a Donosti amb motiu de la Semana Grande on han actuat a diversos llocs

Els Minyons de Terrassa van tornar dilluns del viatge a terres basques amb motiu de la Semana Grande de Donosti. Durant aquests tres dies, la colla egarenca ha pogut desconnectar de la temporada castellera a Catalunya i estar en família, així com rodar castells de la gamma de set.

La colla va arribar a Donosti dissabte, on va aixecar castells de set al moll, convidada per l'agrupació Los Piratas, amb motiu del final de la Semana Grande de la ciutat. Després d'una cercavila pels carrers propers al moll, on van fer diversos pilars de quatre, els egarencs van descarregar-hi un quatre de set, un cinc de set, un tres de set, un quatre de set amb agulla i un vano de cinc.

L'endemà, diumenge, després d'haver passat la nit a Larrabetzu, els malves van poder gaudir d'una sèrie d'activitats de lleure organitzades pels amfitrions, i després de dinar van fer-hi una altra actuació castellera. Aquest cop, els Minyons van descarregar-hi un quatre de set amb agulla, un cinc de set, un quatre de set, un tres de set amb agulla i, de nou, un vano de cinc. 

Finalment, dilluns van desplaçar-se a Azkoitia, on a la tarda van fer una altra actuació i van completar també castells de la gamma de set. Després de l'actuació i del sopar, la colla de Terrassa va tornar a posar rumb cap a terres catalanes per preparar les importantíssimes trobades que li queden aquest mes d'agost. 

Els Minyons posen fil a l'agulla per Sant Fèlix

Després d'haver estat absents l'any passat a la darrera diada de Sant Fèlix a Vilafranca, enguany els organitzadors han decidit tornar a convidar els Minyons de Terrassa, en detriment de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que aquest any queda fora del cartell. 

Amb l'objectiu de demostrar la seva força, la colla egarenca ha deixat tan sols un dia lliure als seus membres per descansar i aquest dimecres ja tornava a reprendre els assajos, tot i que d'una manera lúdica, en un assaig obert a tota la ciutat a la Piscina de Vallparadís. 

Els Minyons, però, no volen perdre el temps i aquesta setmana tenen programats assajos tant avui com demà, divendres, a partir de dos quarts de nou del vespre al seu local d'assaig, per preparar Sant Fèlix, així com la diada d'aquest diumenge a Igualada, on es trobaran amb la Colla Joves Xiquets de Valls, que també participa en la important cita de Vilafranca, i els seus amfitrions, els Moixiganguers d'Igualada. A més, la setmana vinent els egarencs tenen programats tres assajos especials de cara a la diada de l'Alt Penedès dimarts, dijous i divendres a partir de les deu del vespre al seu local.

El nivell d'exigència de les colles que participen enguany en la diada de Sant Fèlix fa que aquestes colles no es puguin permetre relaxar-se. La Colla Vella ha passat a la primera posició del rànquing casteller després de descarregar a la diada de la Firagost el quatre de nou amb folre i agulla, però els Minyons són els únics que han descarregat, junt amb la Jove de Tarragona després del Sant Magí d'ahir, el cinc de nou amb folre. I Vilafranca estén el gamma extra per allà on passa. 

Haurem d'estar atents, doncs, als darrers assajos de les quatre colles i a les diades prèvies d'Igualada, del Catllar, amb la participació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Jove de Tarragona; i de l'Arboç, on es trobaran altre cop els Verds, la Jove i la Vella, i els Minyons de l'Arboç en seran els amfitrions.