La Muixeranga d’Algemesí és nomenada ambaixadora dels Xiquets de Valls

La formació del País Valencià serà l'encarregada d'oficiar el sorteig de l'ordre d'actuació de la diada castellera de Sant Joan

Els Xiquets de Valls han decidit fugir aquest any dels personalismes i apostar per un cavall guanyador com a ambaixador per a la temporada 2015, la Muixeranga d'Algemesí, com a símbol de l'antecedent immediat del fet casteller. La formació del País Valencià rebrà el reconeixement públic el proper dissabte 20 de juny, en un acte que també servirà per sortejar l'ordre de l'actuació castellera de la festa major de Sant Joan a Valls.

Després de les nombroses crítiques dirigides recentment a Josep Cuní, ambaixador dels Xiquets de Valls l'any 2011, pel tractament del fet casteller en el seu programa ‘8 al dia’ i que es qüestionés també la figura de Jordi Pujol, ambaixador el 2013, les colles castelleres de Valls han optat per assegurar el tret aquest any i nomenar la Muixeranga d'Algemesí, que també està distingida per la Unesco com a patrimoni immaterial de la humanitat.

La proclamació de l'ambaixador dels Xiquets forma part de l'acord entre les dues formacions castelleres i l'Ajuntament de Valls per promocionar els valors del fet casteller, i per reforçar la imatge de la ciutat com a bressol dels castells i quilòmetre zero del món casteller. L'acte de proclamació tindrà lloc el proper dissabte 20 de juny a la plaça del Blat. Després de rebre el reconeixement oficial, la Muixeranga d'Algemesí oficiarà el sorteig de l'ordre de la diada de Sant Joan, primer gran duel entre les dues colles locals.

La Muixeranga representa la pervivència de l'antic ball de valencians i és considerada l'antecedent immediat del fet casteller a Catalunya. La formació d'Algemesí en concret ja va participar a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 1991 a Valls, i també va exhibir les seves construccions durant la festa major de Sant Joan de l'any passat per actuar al Pati, al carrer de la Cort i a la plaça del Blat.

Més continguts de