El projecte del Museu Casteller de Catalunya entra a concurs

S'han publicat les bases per al concurs públic d'idees convocat per a la redacció del projecte museogràfic del futur museu sobre els castells de Valls

El Museu Casteller de Catalunya, que actualment es troba en construcció a la ciutat de Valls, ha convocat un concurs d'idees per a l'elaboració del seu projecte museogràfic. L'objecte del concurs consisteix en la selecció d'idees per a la redacció i direcció d'aquest projecte. 

Les bases del concurs, que han estat publicades a la web de la Generalitat de Catalunya, estableixen un pressupost bàsic de 75.500 € i un valor estimat del contracte de 195.000 €, a més d'un premi de 15.000 € per al guanyador del concurs d'idees i una prima de participació per a la resta de participants seleccionats de 10.000 €. Al guanyador del concurs també se li podrà adjudicar la redacció i direcció del mateix projecte museogràfic. 

El període per presentar els projectes inicials estarà obert fins al 15 de setembre d'aquest mateix any i la seva selecció constarà de dues fases. En la primera, els professionals interessats s'hi podran inscriure fins a aquesta data i una mesa de contractació seleccionarà els cinc concursants que acreditin més solvència. Els concursants disposaran aleshores d'un termini de dos mesos per presentar les seves respectives propostes. 

En la segona fase un jurat triarà la proposta guanyadora final a partir de la valoració del seu caràcter innovador i original, la utilització de material audiovisual i tecnològic, la implantació de l'interiorisme dels espais de l'equipament, la proposta d'activitats i/o tallers originals i interactius, i l'optimització en els costos de manteniment.

És necessari que els professionals que s'inscriguin al concurs hagin realitzat en els últims 10 anys un projecte museogràfic o expositiu en els àmbits cultural i/o del lleure. El jurat encarregat de la selecció del guanyador estarà format per experts en els àmbits d'arquitectura, comunicació, disseny, gestió cultural, multimèdia i turisme, així com per un representant delegat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. 

Hi ha, a més, la voluntat per part de l'Ajuntament de Valls de convocar una exposició pública de les cinc propostes seleccionades en algun moment després del 15 de setembre. 

 

Més continguts de