El Museu Casteller crea una fototeca digital col·laborativa

Els aficionats castellers poden aportar les seves fotografies a través de la pàgina web del Museu

A l’espera de l’obertura oficial aquest mateix estiu, el Museu Casteller està duent a terme tot un seguit d’accions tant per donar-se a conèixer com per fer-se present fora de l’equipament. En els mesos d’abril i maig, per exemple, s'han organitzat activitats familiars i una jornada sobre la relació entre l’equipament i el territori. L'última acció, però, és la fototeca col·laborativa #MemòriaCasteller, amb l'objectiu d’ampliar l’arxiu fotogràfic digital.

En aquesta nova iniciativa es demana l’ajuda de tots els aficionats castellers perquè aportin les seves fotografies. Aquells que ho desitgin, per tant, podran penjar les seves fotos a la pàgina web del Museu. De la mateixa manera, les instantànies quedaran publicades en l’apartat de la fototeca i es podran buscar a través del filtratge per anys, províncies, localitats i colles.

Tot aquest arxiu fotogràfic, però, es publicarà previsiblement només en l’àmbit digital i no formarà part de l’equipament de la plaça del Blat. Aquesta acció, com totes les anteriors, s’inclou dins del pla de posicionament de preobertura del Museu, que està duent a terme l’empresa Expertus i que acaba aquest mateix mes de juny. En les pròximes setmanes està previst que s'anunciï l’entitat que gestionarà el Museu d’ara endavant.