Neix una nova colla castellera a Berlín

Van començar els assajos fa un mes i volen fer la primera actuació per l'Onze de Setembre

El món casteller segueix en expansió  tant  a Catalunya com a l'exterior. L'última colla castellera que ha aparegut a l'estranger és la dels Castellers de Berlín. D'aquesta manera els alemanys s'afegeixen a les colles europees de París, Londres,  Copenhaguen  i  Edimburg .

La idea de crear una colla castellera a Berlín sorgeix en una conversa entre el Jan  Oliete  i una amiga seva. Tots dos estaven a l'atur i, per tant, hi podien destinar més temps.  Oliete  ja havia participat en els Xiquets de l' Alster , una colla que hi havia a Hamburg, i després també als Castellers del Riberal i els Castellers de la Vila de Gràcia.

A partir de la idea inicial van fixar el gener com a data per fer la primera reunió, a la qual  van assistir unes 25 persones. Trobar local, en canvi, va ser més difícil  i finalment van decidir començar a assajar en un parc a partir del 15 d'abril.

En aquells assajos hi participen habitualment unes 25 persones, entre els quals hi ha membres dels Castellers de la Vila de Gràcia, dels Castellers de Sant Cugat i d'altres colles universitàries.  Oliete , però, explica que la majoria d'assistents són catalans sense coneixements castellers. En aquests assajos inicials els de Berlín han pogut començar a fer proves de rengles, ensenyar la tècnica de pujar, uns quants pilars de 3 i assajar altres estructures.

Els de Berlín han fixat el diumenge com a dia d'assaig, perquè és el dia que poden comptar amb més canalla (actualment tenen vuit nens). Durant aquest estiu continuaran assajant i, si tot va bé, la idea és fer una petita actuació per l'Onze de Setembre.

Més continguts de