La Nova Atenes esdevé plaça de deu

Els Minyons de Terrassa estrenen aquesta actuació descarregant el tres emmanillat, el cinc de nou amb folre i el dos de nou amb folre i manilles

Terrassa estrena la diada de la Nova Atenes amb molt bon peu. Amb un escenari idíl·lic, tres grans formacions i un bon grapat de castells dels més valuosos, la nova cita al calendari dels Minyons ha demostrat que és una gran aposta. Els malves segueixen confirmant el seu magnífic estat de forma, aquest cap de setmana ho han fet descarregant per segon cop des de començament d'any el tres de deu emmanillat. No han estat els únics a exhibir les seves millors construccions, ja que la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha portat fins a Terrassa el quatre de nou amb el pilar i els Castellers de Sants han aprofitat la diada per completar la primera tripleta màgica de l'any.

L'actuació ha començat amb un ensurt ben peculiar que es recordarà com una de les anècdotes curioses del món casteller. Els Minyons han optat per iniciar l'actuació atacant el tres de deu amb folre i manilles però el castell s'ha acabat tot just fer sonar gralles, quan el cordó d'una de les rengles de les manilles ha perdut peu i ha cedit sobre la soca. Amb cares de perplexitat, han desmuntat el tres i l'han tornat a alçar després de cedir un torn. En el segon intent, el castell de deu pisos ha arribat a bon port, si bé en el trajecte no hi han faltat tempestes. Les manilles no han acabat de mostrar-se còmodes i el folre no ha estat tan sòlid com ho és habitualment. Els malves han hagut de lluitar a tots els nivells però han demostrat que la confiança adquirida els dóna un punt extra a l'hora d'encarar aquesta construcció. El cinc de nou amb folre ha estat molt més tranquil, però el dos emmanillat els ha tornat a fer suar la camisa. La torre ha tremolat i els nervis dels més menuts han provocat una forta sotragada que ha deixat el castell força debilitat durant tot el descens. L'esforç afegit de dos dels tres castells malves ha fet que la celebració fos encara més dolça.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls no ha volgut passar per Terrassa com a convidada de pedra d'aquesta nova actuació celebrada davant d'un dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat. La façana de la Masia Freixa ha pogut gaudir d'una de les construccions que més alegries està portant a la formació de l'Alt Camp, el quatre de nou amb el pilar. Han iniciat la seva actuació descarregant un tres de nou amb folre que des de ja fa unes quantes setmanes executen amb un folre reduït, similar a les manilles del castell de deu pisos. El quatre amb el pilar ha arribat en el segon torn. L'estructura exterior ha mantingut les mides fins que el pilar s'hi ha encabit al mig. Els rosats han endarrerit aquest moment tant com han pogut, fent esperar l'acotxador del castell per ocupar la seva posició però minimitzant el patiment en desmuntar el quatre. Han desmuntat en tres ocasions el peu d'un quatre de nou dissenyat amb un folre similar al que hauria de dur el quatre de deu sense manilles i han acabat optant per descarregar el dos de vuit folrat.

A les portes de la seva diada de final de temporada, els Castellers de Sants han fet un nou pas endavant en plantejar per primer cop aquest any la tripleta màgica. Han hagut de treballar per completar amb èxit un tres de nou amb folre tremolós, que s'ha estirat de mides durant el descens. El quatre de nou amb folre ha estat molt més plàcid, si bé després de l'aleta també ha perdut la mida més correcta. Tot i el nivell exhibit enguany, els 'borinots' no havien estrenat encara el cinc de vuit, que han reservat per a la segona ronda. L'estructura ha mostrat un tronc totalment renovat però de solvència més que contrastada.

L'actuació ha finalitzat amb els espadats de set pisos dels Minyons de Terrassa i de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i amb el vano de cinc dels Castellers de Sants.

Minyons de Terrassa: id 3d10fm, 3d10fm, 5d9f, 2d9fm, P7f
Castellers de Sants: 3d9f, 5d8, 4d9f, P4, P5, P4
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9fa, 2d8f, P7f

Més continguts de