Paleoreceptes per inaugurar el 6è Simposi Casteller

Eudald Carbonell, arqueòleg, buscarà vincles entre la cuina del paleolític i els esmorzars castellers

Un 'show cooking' ha estat l’acte escollit per inaugurar el 6è Simposi Casteller de Catalunya, que se celebrarà el 22 d’octubre, per la Fira de Santa Úrsula, a Valls. Eudald Carbonell, arqueòleg i investigador de l’IPHES, i la periodista Cinta S. Bellmunt seran els responsables de trobar i demostrar els punts en comú de la cuina paleolítica i els esmorzars castellers. Els plats els cuinaran en directe Agustí de la Rica i Rico Ponti, cuiners barcelonins, arrelats a l’Empordà.

Segons Carbonell l’acte de menjar al voltant del foc o cuinar la presa caçada a mig matí va millorar la nostra manera de comunicar-nos i va ajudar-nos a crear societat. Amb els castells, recuperem aquest costum i, a més, hi afegim la participació de diverses generacions, fet que ha contribuït a la cooperació i l’organització de la nostra espècie.

El Simposi forma part dels actes del Fòrum Casteller de Santa Úrsula que organitzen les dues colles dels Xiquetes de Valls, la Fundació de Festes Decennals, la Revista Castells, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l’Ajuntament de Valls.