La Poste edita un segell casteller

La imatge d'un 2 de 6 dels Castellers d'Andorra aconsegueix el reconeixement del servei postal francès

Els Castellers d'Andorra estrenen el seu propi segell. El ministeri de Cultura del govern d'Andorra i La Poste, el servei de correus francès, han fet realitat el somni dels Castellers d'Andorra. A partir d'ara, les cartes i postals enviades des del país dels Pirineus podran fer servir la imatge de la formació castellera. El nou segell, per valor de 85 cèntims, mostra un 2 de 6 de la colla bordeus davant d'una emblemàtica torre romànica com la de Sant Miquel d'Engolasters, Santa Coloma o el Canillo i la bandera d'Andorra.

La Poste edita cada any algun segell amb temàtiques referents al Principat d'Andorra, i aquest els Castellers d'Andorra estan d'enhorabona perquè centren l'atenció en un nou segell emergent com un dels nous símbols del país. La Poste posa els castells a l'altura dels referents romànics. La colla castellera assoleix així, en tres anys, un reconeixement molt important.

Per a Juli Peña, president de la formació andorrana, "és un orgull poder sortir en un segell del país". "És un reconeixement a la feina que està fent la colla, i més en un tercer any en què es treballa de valent per consolidar-la i perquè el món casteller segueixi arrelant al Principat. Només podem estar agraïts al ministeri de Cultura del govern d'Andorra per haver pensat en nosaltres. És una injecció de moral per seguir treballant com si fos el primer dia i per continuar creixent. Aconseguir castells de 7 pisos és important, però fites com aquesta encara ho són més".

Els Castellers d'Andorra encaren aquesta temporada amb l'objectiu de fer el salt als castells de 7 pisos. Després d'haver-hi treballat molt durant el 2016 i haver fet fins i tot alguna prova seriosa a plaça fora d'actuació, el dia 7 de maig van aprofitar la diada de germanor de Tarragona, amb els Xiquets de Tarragona i els de Vila-seca, per fer els seus primers intents oficials de 3 de 7. Si bé el resultat va ser infructuós, tot fa pensar que no trigaran gaire a aconseguir estrenar la nova gamma i, així, superar el 2 de 6 que a partir d'ara il·lustra aquests nous segells.

Més continguts de