RAC1 inicia aquest dissabte les retransmissions castelleres

L’estrena serà a la plaça Sant Jaume amb motiu del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona

La temporada castellera començarà ben d'hora a la ràdio del Grupo Godó amb la retransmissió, aquest dissabte, de l'actuació del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona a la plaça Sant Jaume, que també comptarà amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

L'aposta de 'Castells a Rac1 ' s'inicia al Concurs del 2012 i  a poc a poc  ha anat sumant més actuacions, fins a  arribar a les sis actuacions retransmeses en directe de la temporada passada. Aquest 2019, per tant, ja sumen una actuació més a la seva graella. El calendari de retransmissions s'anunciarà aquest dissabte, i es preveu que s'hi afegeixi alguna actuació més.

Les retransmissions castelleres a  RAC1 tindran el mateix equip de l'any passat, amb Xavier  Aymerich , Benet I ñigo , Esteve  Giralt , Maria Garcia i  Anna  Marín, a més de Mireia Esteve a les xarxes socials.

Catalunya Ràdio dobla la seva aposta castellera

Després de catorze temporades consecutives emetent el programa '3 rondes', Catalunya Ràdio fa un pas més en l'aposta castellera i aquest any retransmetrà les principals actuacions de l'any. Concretament, seran les de Sant Joan de Valls, Les Santes de Mataró, Sant Fèlix, Santa Tecla de Tarragona, Santa Úrsula i Tots Sants. La resta de diades castelleres continuaran oferint-se al '3 rondes' de Catalunya Informació.

L'emissora pública catalana, alhora, incorpora el fitxatge de Carles Cortés, que en temporades anteriors va ser presentador del programa 'Dosos amunt !' i  narrador de les actuacions per La Xarxa. A l'equip també hi seran  Coia   Ballesté , delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona, el periodista Oriol Rodríguez i els presentadors del '3 rondes' de Catalunya Informació Josep Almirall i David Prats. Al programa també s'hi sumarà Cortés, i començarà a emetre's el 23 de juny.

El director de Catalunya Ràdio ha argumentat aquesta aposta assegurant que es fa "un esforç de posar els  millors professionals  i la gent més apassionada i amb més coneixements dels castells dins dels departaments de Catalunya Ràdio, al servei d'aquest projecte, que esperem que ens faci tenir la rellevància en aquest àmbit que fins ara no teníem".

La diada de Sant Joan a Valls, però, no serà la primera retransmesa per Catalunya Ràdio, ja que en l'últim Concurs de Castells ja van fer un programa especial. Després de l'èxit, Gordillo ja va esmentar que de cara a la següent temporada s'estaven plantejant "intentar capitalitzar aquest fenomen social que és el fet casteller" al nostre país, donant pistes sobre la  notícia  que s'ha fet pública aquesta setmana.

Més continguts de