Sabadell gaudeix dels castells sota un sol d'excepció

Els Minyons de Terrassa dominen la diada completant els dos castells bàsics de nou i el nou de vuit pocs dies després de Sant Fèlix

Avui els castells dels Minyons de Terrassa han comptat amb un rival inesperat. Les altíssimes temperatures que han sofert els castellers de les quatre formacions que han pres part en la diada castellera de la festa major de Sabadell els han robat part del protagonisme entre els aficionats, que tot i exclamar-se han aguantat a la plaça de Sant Roc gran part de la durada de l'exhibició. Els castells de vuit pisos dels Castellers de Barcelona, el tres de nou folrat dels Capgrossos, la lluita per recuperar el nivell de nou dels Castellers de Sabadell i el nou de vuit dels Minyons han estat prou atractius perquè els carrers adjacents a l'Ajuntament es mantinguessin expectants.

Confirmada una gran tornada de vacances, els Minyons de Terrassa s'han plantat a Sabadell amb la intenció de mostrar construccions de gran nivell als veïns amb els quals comparteixen la capitalitat del Vallès Occidental. Si bé han aixecat el peu de l'accelerador respecte a la diada de Sant Fèlix, en la qual van coronar el primer tres de deu amb folre i manilles, no han descartat les construccions superiors al tres i al quatre de nou folrat. Els malves han iniciat l'actuació amb un tres de nou amb folre que ha sabut aturar els petits tremolors que s'hi anaven reproduint. En el segon torn han aixecat el llistó per bastir el nou de vuit. El castell s'ha alçat nerviós en els primers compassos però quan s'ha estabilitzat ha mostrat la seva millor cara. Han coronat sense complicacions i han desfet l'estructura amb serenor i alegria. Han arrodonit una gran actuació apamant un quatre de nou folrat que ha funcionat a la perfecció.

Els Capgrossos de Mataró no volen perdre corda en aquest segon tram de temporada. A Sabadell han demostrat dominar amb certa comoditat un cinc de vuit que volen alçar un pis abans que s'acabi la temporada. Tot i no anar sobrats de camises, han completat sense problemes el tres de nou amb folre i han arrodonit l'actuació amb un set de vuit que han sabut aprofitar per estrenar castellers de cara a nous reptes.

La formació local ho ha provat fins a l'últim moment però no ha tingut el seu millor dia. La seva actuació començava amb bon peu, en descarregar el primer cinc de vuit de la temporada. Tot i els nervis, els saballuts l'han controlat bé. Han ensopegat, però, en provar el tres de nou amb folre. En un primer intent, el tronc s'ha mostrat controlat però el treball constant al folre ha obligat a desmuntar-lo. Després, la truita s'ha girat i han aturat el folre, però una forta sotragada amb sisens col·locats els ha fet desfer. S'han apuntat el set de vuit amb comoditat i han decidit fer ús d'una quarta ronda per sortir de plaça amb tres construccions.

Els Castellers de Barcelona també han volgut tornar de les vacances amb forces i han plantejat el cinc de vuit en el primer torn. El castell s'ha alçat amb molta seguretat però després de l'aleta s'ha transformat per complet. Els pisos superiors han començat a brandar i els nervis s'han fet evidents. Les preses en baixar han fet la resta i l'estructura s'ha acabat trencant per la part alta. Han sabut reconduir l'actuació després de la caiguda i apuntar-se els dos castells bàsics de vuit sense complicacions.

Castellers de Sabadell: 5d8, id 3d9f, id 3d9f, 7d8, 4d8, P5, P4
Minyons de Terrassa: 3d9f, 9d8, 4d9f, P6
Castellers de Barcelona: 5d8 c, 3d8, 4d8, P5
Capgrossos de Mataró: 5d8, 3d9f, 7d8, P6, 3 P4

Més continguts de