Sant Pere i Sant Pau veu l’aleta del pilar de sis

La formació tarragonina confirma el nivell del seu gran espadat i se suma al grup selecte de colles que l'han dominat aquest any

El cap de setmana ha arribat carregat de grans construccions i estrenes importants. Si bé l'actuació de la diada del local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau no va ser la més destacada de la jornada, l'estrena del pilar de sis de la formació local ha de ser subratllada i escrita en negreta.

L'estrena tan matinera de l'espadat tarragoní és una gran notícia, ja que demostra que l'estat de forma que van viure els Castellers de Sant Pere i Sant Pau la temporada passada no s'ha de considerar flor d'estiu. Els homes de Jordi Gaya van descarregar diumenge el tres de set amb agulla, el quart de la temporada, el tercer dos de set de l'any i van coronar el cinc de set. Tot i l'accident en el tercer torn es van atrevir amb el pilar de sis i van dibuixar-hi l'aleta amb gran domini. Després, els nervis el van fer cedir.

El d'ahir va suposar el sisè pilar de sis de la història dels de la camisa verda, que compten amb dos espadats descarregats i quatre de carregats, a més de sis intents fallits. Els tarragonins esdevenen la sisena formació a atacar aquesta estructura enguany, i es posen així al nivell de colles com els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró, en aquest apartat. Cal destacar també que els Castellers de Barcelona han coronat enguany el gran espadat dins l'estructura del quatre de vuit amb agulla, però que encara no l'han portat a plaça en solitari.

Brivalls de Cornudella: 3d6a, 4d7, 2d6, P4, P4
Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 3d7a, 2d7, 5d7c, P6c
Colla Joves Xiquets de Valls: 4d8, 3d8, 5d7, P4, P4