Les Santes més mediàtiques

La jornada castellera de la festa major de Mataró comptarà amb el seguiment conjunt de TV3 i La Xarxa de Comunicació Local, i l'emissió a les ràdios locals

La diada castellera de les Santes de Mataró unirà per primer cop aquesta temporada els equips de professionals de TV3 i La Xarxa de Comunicació Local. Aquesta serà la primera d'un total de sis jornades que enguany estaran coproduïdes en una suma d'esforços sense precedents que servirà per donar major difusió al fet casteller.

L'actuació es podrà seguir diumenge a partir de les 12 del migdia per una trentena de canals locals de televisió, a banda dels dos portals oficials implicats, www.tv3.cat i www.laxarxa.com. A partir de les 19:05 hores, el programa ‘Diades castelleres especials’ de TV3 emetrà un resum de la jornada, que comptarà amb la participació dels Capgrossos de Mataró i de les colles convidades dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

En aquesta ocasió, la transmissió comptarà amb les cares visibles de la informació castellera tant de TV3 com de La Xarxa. Raquel Sans i Carles Cortés s'encarregaran de la narració dels castells mentre que Biel Duran i Toni Comas es repartiran el seguiment de l'actuació a peu de plaça. Al dispositiu habitual s'hi afegeix aquest cap de setmana l'equip de M1TV, la televisió local de Mataró.

La Xarxa també oferirà la diada a les ràdios locals

Si bé el seguiment de l'actuació de Les Santes és habitual a Mataró Ràdio des de ja fa molts anys, aquesta temporada La Xarxa vol apostar per aquest format a l'hora d'explicar les diades castelleres. Diumenge, per primer cop, les emissores locals emetran un programa especial adaptat al llenguatge radiofònic. La transmissió estarà encapçalda per Josep Ardila, director de Ràdio Montblanc i col·laborador habitual del Diari de Tarragona on realitza el seguiment de la temporada castellera. La periodista de Mataró Ràdio, Eli Solsona, s'encarregarà de presentar la jornada i els comentaris tècnics aniran a càrrec del responsable de la informació castellera al Diari Ara, Efren Garcia. El seguiment acurat a peu de plaça quedarà en mans d'Ernest Gili, membre de Ràdio Sant Sadurní i col·laborador habitual en jornades castelleres per a diversos mitjans de comunicació.

Més continguts de