Sants es prepara per a una diada de gamma extra

La colla castellera del barri barceloní somia a revalidar el seu millor castell, el dos de nou amb folre i manilles

La plaça Bonet i Muixí acollirà diumenge una de les diades castelleres que més emocions fortes prometen aquest cap de setmana. Els Castellers de Sants celebren la seva festa grossa intentant revalidar la gamma extra i ho faran amb dues de les formacions més importants del país al costat, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. La jornada promet diversos castells del màxim nivell, si bé el cartell dependrà de l'últim assaig de la setmana i del nombre de camises que pugui arrossegar cada colla.

Després d'encadenar sis construccions de nou pisos en les darreres tres setmanes, els Castellers de Sants es planten a les portes d'un dels moments més importants de l'any. La seva diada serà la cita escollida per atacar el primer castell de gamma extra de l'any. Els 'borinots' han descarregat aquesta temporada el dos de vuit folrat en vuit ocasions i diumenge faran créixer un pis amb el record de la diada del 2014, quan van completar el dos emmanillat per primer cop en la seva història. Si bé els de Sants ja treballen en construccions de futur, encara hauran d'esperar, aquestes construccions.

Els Castellers de Vilafranca, que dissabte actuaran a Montserrat, han fet pública la seva intenció de completar-hi el primer quatre de nou amb folre i agulla verd de la temporada. La igualtat exhibida enguany per colles com la Vella dels Xiquets de Valls o els Minyons de Terrassa ha fet que els vilafranquins aparquessin aquest any una estructura clàssica en el seu ventall per atacar castells com el tres de nou amb agulla, que ja han descarregat en cinc ocasions. El domini de les manilles i dels grans espadats podrien configurar la resta de la seva actuació.

Completaran l'oferta els Minyons de Terrassa, que es planten a Barcelona després de descarregar el segon tres de deu amb folre i manilles del curs. Si bé la coincidència d'aquestes grans formacions podria condicionar la tria d'estructures, els malves ja han demostrat en més d'una ocasió que refusen la lluita directa i que basen les seves diades en aquelles construccions que estan al seu abast. Dependran doncs de si mateixos, si bé enguany ja han descarregat dues estructures de gamma extra a la Ciutat Comtal, el dos de nou amb folre i manilles i el cinc de nou folrat.

Més continguts de