Sydney veu el primer castell alçat als antípodes del bressol casteller

Descarreguen el primer quatre de sis del seu historial en la vigília de la Diada Nacional

Aprofitant que la vigília de la Diada Nacional ha caigut en diumenge, els Castellers de Sydney han decidit organitzar una actuació castellera per celebrar la Diada. La formació australiana ha aconseguit descarregar per primer cop el quatre de sis, que ha esdevingut la primera construcció castellera d'aquesta alçada descarregada a Oceania, el lloc més llunyà del seu origen.

Més de 17.000 quilòmetres separen Catalunya de Sydney, però un grup de catalans mantenen viva la tradició de les torres humanes als antípodes del bressol casteller. Austràlia ja compta amb dues formacions, els Castellers de Sydney i els Koales de Melbourne, si bé és el primer cop que una de les dues completa una construcció de sis pisos, el mínim –més enllà dels pilars de quatre– que el món casteller accepta com a castell i que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya exigeix a les agrupacions per formar-ne part.

L'exhibició castellera, feta davant de l'emblemàtica Opera House, ha començat precisament amb el primer quatre de sis dels Castellers de Sydney. En segona ronda, la colla ha completat el dos de cinc i, si bé havien assajat també l'estructura del tres, han decidit descartar l'atac al tres de sis després de les sensacions percebudes en l'assaig previ a l'actuació. Han provat un tres de cinc amb molts canvis, que han acabat desmuntant. La diada s'ha acabat amb un vano de quatre que ha comptat amb un espadat de quatre flanquejat per dos pilars de tres que han mostrat la senyera i la bandera australiana.