TAC 12 s'assegura les emissions de les actuacions del Camp de Tarragona

La televisió tarragonina s'estrenarà en les actuacions de Completes i de Sant Joan de Valls

Als mitjans de comunicació, de la mateixa manera que en bona part del món casteller, hi ha un abans i un després de la celebració de Sant Joan. La televisió pública del Camp de Tarragona, TAC 12, inicia a la plaça del Blat les retransmissions d'actuacions castelleres. D'aquesta manera estaran presents tant a l'actuació de Sant Joan com a la de Completes en la nit de revetlla. Aquestes, de la mateixa manera que la resta d'actuacions que emetran, es podran veure tant per la TDT als municipis on estigui disponible com per internet.

L'emissió de l'actuació de Sant Joan, alhora, arriba enmig d'una nova temporada de negociacions dels drets d'imatge. Des de la televisió tarragonina expliquen que sempre han treballat per a l'acord i que mai han dubtat que seguirien fent retransmissions de les actuacions, i diuen que mai han tingut problemes amb cap colla castellera. D'aquesta manera s'han assegurat les deu actuacions previstes del Camp de Tarragona, alhora que estan treballant amb diverses televisions locals per ser presents en les principals diades fora d'aquesta zona. Més enllà de l'acord amb TAC 12, la Coordinadora segueix en negociacions per arribar a acords amb altres televisions locals. Per la seva banda, l'acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 i Canal 33) encara no està tancat i està en vies de negociació.

Les retransmissions de TAC 12 es faran conjuntament amb Som Cultura, la productora a la qual la Coordinadora ha cedit els drets televisius. Per tant, les emissions de TAC 12 i les de la nova web Castells.tv oferiran el mateix producte. Carles Cortés en serà el presentador, excepte en les diades que retransmeti per Catalunya Ràdio, en les quals la narració anirà a càrrec de Quim Pons, i es comptarà amb l'anàlisi tècnica d'Aina Mallol i amb Àlex Alonso i Biel Duran a peu de plaça. El mateix dia de l'actuació, a la tarda, es tornarà a emetre la diada en diferit de forma íntegra.

Desena temporada del 'Finet i pel mig'

L'1 de juliol s'iniciarà la desena temporada del 'Finet i pel mig'. En el programa d'actualitat castellera es repassen els resultats del cap de setmana i hi ha anàlisi tècnica, entrevistes, reportatges i tertúlies sobre el món casteller, amb un interès especial per les colles del Camp de Tarragona. Aquesta temporada, a més, la durada s'amplia a setanta minuts en un programa que des de TAC 12 emfatitzen que està dirigit a castellers, mentre que d'altres televisions han apostat per formats híbrids. Enguany el 'Finet i pel mig' estarà dirigit per Àlex Alonso i presentat per Carles Cortés i Aina Mallol, alhora que també hi participarà Francesc Domènech.

Més continguts de