TAC12 estrena el documental ‘Gemellaggio, patrimonis agermanats’

La televisió tarragonina va seguir de prop el viatge de la Colla Vella a Sicília

El viatge que el març passat va dur la Colla Vella dels Xiquets de Valls fins a Itàlia per actuar en el 73è Festival Mandorlo in Fiore saltarà dimarts 1 de maig a la pantalla petita gràcies a TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, i RSC Audiovisual. Amb el títol 'Gemellaggio, patrimonis agermanats', Àlex Alonso i Raquel Segura aprofundeixen en els valors comuns d'una quinzena d'expressions que formen part del Patrimoni de la Humanitat i de com es percep el fet casteller a l'estranger.

Cada any la Vall dels Temples de l'illa de Sicília celebra l'arribada de la primavera organitzant un dels festivals folklòrics més importants d'Europa, el Mandorlo in Fiore o festival de la flor d'ametller. La ciutat d'Agrigent convida diversos elements culturals d'arreu del món, inclosos en  la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat elaborada per la Unesco, a actuar al monumental conjunt de temples grecs també declarats Patrimoni de la Humanitat. El periodista de TAC12 Àlex Alonso i Raquel Segura aprofiten el viatge que hi ha fet la Colla Vella dels Xiquets de Valls per explicar-nos la manera com, des de l'estranger, es descobreix la tradició de les torres humanes en un moment en què els viatges internacionals de les formacions castelleres són cada vegada més freqüents.

El documental té una durada de 30 minuts i es podrà veure a TAC12 dimarts i dimecres en diverses franges horàries. L'estrena serà a les dues de la tarda, si bé hi haurà reemissions a les cinc, a les vuit del vespre, durant la matinada i, ja dimecres dia 2, al llarg del matí i de la tarda.

Més continguts de