La TAP canvia la sorra per asfalt

Aquesta setmana han començat les obres de pavimentació que s'acabaran a finals d'abril

Finalment la Tarraco Arena Plaça serà d'asfalt després d'estar coberta de sorra des de la seva inauguració, el 1883. Les obres han començat aquesta setmana, amb un pressupost inicial de 162.802,28 €, i segons el director tècnic d'enginyeria de la Diputació de Tarragona, Vicenç Veses, a finals d'abril ja podrien estar acabades (tot i que estava previst que les obres duressin un mes). El canvi del paviment l'argumenten, des de la mateixa Diputació, per "millorar les condicions d'ús i funcionalitat de l'edifici de la plaça de braus i poder oferir un espai renovat per a la celebració d'actes de tot tipus, com espectacles musicals, concursos de castells, competicions esportives, etc."

Aquestes obres ja estaven previstes des que es van iniciar, el 2006. Tot i això, Veses explica que "ens agrada molt la sorra i ens vam donar un termini per veure si afectava en instal·lacions" com en els aires condicionats, la detecció d'incendis... Les obres de pavimentació del terra de la TAP són, gairebé, el procés definitiu de la remodelació que es va impulsar el 2006 amb la construcció de la cúpula retràctil que es va acabar el 2010, moment en què es va canviar el nom de Plaça de Braus de Tarragona pel de Tarraco Arena Plaça.

A més de la substitució del paviment també es col·locaran algunes instal·lacions soterrades sota el paviment. L'últim canvi que encara ha d'experimentar la TAP és la construcció d'un muntacàrregues per poder pujar equipaments de periodistes, i els lavabos. Veses diu que "no sé si arribarem al concurs d'enguany, però intentarem que sí".

Més continguts de