Tarragona busca dues torres, castelleres, per a la seva catedral

El Pla de la Seu espera una diada del màxim nivell de la mà dels Castellers de Vilafranca, dels de Sants i de la colla degana de la ciutat

Tarragona i els aficionats als castells esperen amb candeletes la diada castellera del Pla de la Seu que tindrà lloc aquest dissabte a les sis de la tarda davant de la catedral de Santa Tecla. La jornada més mediàtica de la setmana s'anuncia en clau de gamma extra perquè podria arribar a veure fins a dos cops el dos de nou amb folre i manilles. Tant els Castellers de Vilafranca com els Castellers de Sants hi arriben amb ganes de superar-se; una de les estructures que les dues formacions portaran en cartera serà la torre emmanillada.

Per tercer any consecutiu la diada repetirà el seu cartell. Vilafranquins i barcelonins compartiran plaça amb els Xiquets de Tarragona, que, després d'un parell d'actuacions accidentades, podrien afluixar demà per no encallar-se en una mala dinàmica abans del tram més important de la seva temporada.

La baixa de l'enxaneta del pilar dels verds ha alentit forçosament l'estrena de les estructures compostes i del més gran dels espadats, si bé la substitució ha estat satisfactòria. Els Castellers de Vilafranca sumen enguany ja dues torres emmanillades i això hauria de bastar per incloure aquesta estructura a la seva actuació. No passa per alt a ningú que els Castellers de Sants han estat intensificant la feina per intentar plantar aquest castell a Tarragona i, si això passa, podria donar una empenta als penedesencs per fer un nou pas endavant. Les travesses apunten al pilar de vuit amb folre i manilles com a candidat més ferm però no quedarà res descartat fins que comenci l'actuació.

Els borinots arriben a la seva última cita abans d'aturar l'activitat per vacances carregats de moral. Després de consolidar els castells bàsics de nou a Barcelona i a Sant Cugat la setmana passada, volen sorprendre estrenant el seu castell de gamma extra més matiner. El repte més important per als de Sants serà desplaçar prou castellers per intentar el dos de nou, que si no arriba ara haurà d'esperar fins passat l'estiu.

Els Xiquets de Tarragona podrien aparcar les construccions de nou pisos aquest cap de setmana però això no els relega a una diada menor. Els matalassers tenen estructures com el dos de vuit amb folre entre els seus objectius i es podrien plantejar l'estrena del cinc de vuit.