Terrassa s'enfaixa amb els Minyons

Cinc centres de secundària han participat en el projecte formatiu impulsat per la colla castellera de la camisa malva

A banda de realitzar una actuació espectacular, els Minyons de Terrassa van cloure dissabte la primera edició del projecte ‘Enfaixa’t’ que ha portat durant els mesos d'abril i maig el fet casteller a cinc centres de secundària de la ciutat.

Els malves han recuperat enguany una iniciativa que els acosta a la gent jove de Terrassa i que ajuda els escolars a conèixer aquesta tradició mentre treballen diferents competències bàsiques de manera vivencial. Els valors de la cooperació, l'esforç, l'esperit de superació personal o el treball en equip han estat eines essencials durant les 10 sessions que s'han dut a terme a cada centre.

Els Minyons han col·laborat amb cinc centres de secundària, l'Escola Andersen, l'Escola Tecnos, l'IES Egara, l'IES Investigador Blanxart i l'IES Nicolau Copèrnic; i fins i tot han cuidat l'aspecte musical del qual se n'ha encarregat l'Escola El Cim. Les cinc colles castelleres que s'han creat per mitjà del projecte ‘Enfaixa’t’ van actuar dissabte a la plaça Rector d'Homs, on van alçar cada una un pilar de tres d'entrada a plaça, un castell propi amb acotxaneta i un quatre de cinc amb agulla de germanor en el qual totes juntes van compartir la pinya i el tronc de l'estructura.

Tot i el suport dels monitors que ha aportat la formació castellera, l'objectiu del projecte passa per formar l'alumnat perquè pugui crear i gestionar la seva pròpia colla castellera. Els estudiants han hagut de triar el nom de la seva formació, el color de la camisa distintiva i algun dels càrrecs directius. El projecte abraça membres dels diferents cursos per tal de disposar d'una diversitat de formes físiques, motivacions i capacitats a l'hora de construir la colla. Tant els instituts com la colla castellera s'han mostrat molt satisfets pel resultat d'aquesta primera experiència, que recuperaven després d'un temps sense dur-la a terme.