Torna la màgia de Sant Isidre a Valls

Les colles segueixen estrenant construccions en la diada celebrada a la plaça de l'Oli i tornen a alçar, així, el nivell de la temporada

La diada de Sant Isidre, aquest dissabte a Valls, va ser una de les més prolífiques del cap de setmana, ja que la Colla Vella dels Xiquets de Valls va completar-hi el seu primer 4 de 9 folrat de l'any però les colles convidades no van quedar-se enrere. Els Xiquets de Tarragona van sorprendre en descarregar el seu primer 5 de 8 de la temporada, mentre que els Xiquets de Reus segueixen en un moment de constant creixement i van optar per l'estrena del 2 de 8 folrat.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls segueix de prop els passos dels Castellers de Vilafranca. Set dies després de l'estrena del 4 de 9 amb folre dels verds, arriba el 4 rosat, i tot sembla indicar que la maquinària vallenca ja està preparada per tornar a lluitar pel lideratge del món casteller. Van iniciar la seva actuació a la plaça de l'Oli descarregant el 3 de 9 amb folre i van guardar el 4 per al segon torn. La Colla Vella esdevé la segona formació a completar enguany aquesta construcció, que sumada al 5 de 8 final, va servir per segellar la primera tripleta màgica de l'any; una combinació que iguala l'exhibida el curs passat en aquesta mateixa plaça.

Confiats per la feina feta en assaig, els Xiquets de Tarragona van sorprendre a Valls en atacar el 5 de 8 a primera ronda. L'estructura es va alçar nerviosa, si bé després de l'aleta va asserenar-se i va arribar a bon port. Els matalassers no completaven la catedral dels castells des de ja feia un any i mig, ja que la temporada passada només van aconseguir coronar aquesta l'estructura. Van arrodonir una gran actuació amb els dos castells bàsics de 8, el 3 i el 4. Sergi Feijoo, cap de colla dels tarragonins, es mostrava satisfet perquè considera que "els assajos havien anat molt bé i era l'hora de portar-lo [el 5 de 8] a plaça".

Si bé els Xiquets de Reus encetaven el cap de setmana amb el record del 3 de 8 que només van poder coronar la setmana passada a Girona, van tornar a mostrar a Valls una confiança absoluta. Van optar, però, per iniciar l'actuació amb el segon 4 de 8 de la temporada i atacar a la ronda central l'estrena del 2 de 8 folrat. La progressió constant dels del carrer Rosich sembla que no s'atura i, amb la feina feta, van treure's l'espina tot descarregant el 3. La seva actuació suposa, a més, la primera tripleta de 8 del seu compte particular enguany.

A la ronda de pilars els vallencs van posar el peu el fre i van preferir seguir rodant el gran espadat perquè quan arribi ho faci amb la màxima solvència. La Colla Vella va arrodonir la seva actuació amb un vano doble de 5, amb dos espadats de 5 centrals i quatre de 4, i van cedir el protagonisme a les colles convidades. Tant els Xiquets de Tarragona com els de Reus van exhibir els seus flamants pilars de 6.

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 5d8, 2 P5, 4 P4
Xiquets de Tarragona: 5d8, 4d8, 3d8, P6
Xiquets de Reus: 4d8, 2d8f, 3d8, P6