Les colles de Valls acaben de polir els darrers detalls abans de Santa Úrsula

Les dues colles vallenques van dur a terme diumenge sengles assajos especials de cara a la diada de Santa Úrsula a pocs dies de la gran cita castellera

El proper diumenge 25 d'octubre tindrà lloc l'actuació més important del calendari casteller a Valls, la diada de Santa Úrsula. Per aquest motiu, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van dur a terme diumenge sengles assajos especials per poder seguir treballant les grans construccions que volen portar a la plaça del Blat. 

Així doncs, la Colla Joves Xiquets de Valls, per una banda, va celebrar el seu assaig extraordinari al local d'assaig a les dotze del migdia, en el que va dur a terme proves del tres de deu amb folre i manilles, del dos de nou amb folre i manilles i del quatre de nou net o sense folre.

La colla de la camisa vermella es planteja com a gran objectiu per a la cita a la plaça del Blat intentar el tres de deu amb folre i manilles, que la Joves no ha portat mai a la seva història a plaça.

A més, la colla del carrer d'en Gassó es planteja tornar a descarregar el dos de nou amb folre i manilles, que enguany ja ha descarregat dues vegades a la diada de colles convidades de la Mercè a Barcelona i a la diada de Santa Teresa al Vendrell, quedant en carregat al primer intent de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès; i atacar el quatre de nou sense folre, que enguany tampoc ha portat encara a plaça i que ha patit canvis al tronc des de l'última vegada que els de vermell el van portar a plaça a la mateixa diada de Santa Úrsula de l'any passat, on va quedar en carregat.

Els de Jaume Galofré, doncs, es plantegen per diumenge una diada històrica i de grans reptes de cara a la qual encara duran a terme tres assajos més aquesta setmana, segons el calendari habitual de la colla. 

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls te un ventall força ampli de castells que podria plantejar-se diumenge a la seva diada, tots de gamma extra. Els de rosat van dur a terme el seu assaig especial a la plaça de l'Oli de Valls on van seguir provant els castells que s'han anat plantejant enguany a les diades.

Durant l'assaig, es van provar especialment el tres de deu emmanillat, el dos de vuit sense folre, al què van col·locar dosos, i el quatre de nou sense folre, arribant els dosos a l'alçada de sisens. D'aquests tres castells, només han aconseguit descarregar de moment enguany a plaça el darrer, a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca i a la del primer diumenge de festes de Santa Tecla, quedant els altres dos en carregats.

L'objectiu de diumenge, per tant, serà descarregar aquestes estructures definitivament, en cas que siguin les triades per intentar a plaça, fet que és molt probable. Si finalment es decidís no portar alguna d'aquestes estructures, la colla optaria per  algun dels altres castells que fins ara ha portat a plaça, essent poc probable que intenti el quatre de deu amb folre, i sense manilles, del que fa poques setmanes es va filtrar a la premsa que s'havia dut a terme alguna prova a assaig.   

La Colla Vella arriba a la diada de Santa Úrsula en el millor estat de forma possible després d'haver signat la millor actuació de la seva història a la passada diada de Sant Fèlix de Vilafranca, el passat 30 d'agost, i complementarà els assajos d'aquesta setmana amb les projeccions dels documentals "Xiquets de Tarragona: l'herència millorada", avui dilluns, i "125 anys dels Aficionats de Llorenç", el proper dimecres.