Vilafranca també declara el seu compromís amb la defensa de les institucions

L'alcalde Pere Regull demana la llibertat dels presos polítics abans de la diada de Tots Sants

La diada castellera de Tots Sants s'ha posat en marxa amb la lectura d'un manifest en què l'alcalde Pere Regull ha anunciat el seu compromís "amb la defensa de les institucions". A les 12 en punt del migdia, la plaça de la Vila ha fet silenci per donar pas a un discurs que ha destacat el moment polític i social per què travessa Catalunya i ha posat èmfasi en l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Acompanyat del vicepresident d'Òmnium Cultural i d'altres personalitats, Regull ha recordat que no hi hauria d'haver "cap país que jutgi les idees i molt menys que les empresoni", i ha acabat demanant i exigint la llibertat dels dos presos polítics.

Tot seguit les quatre colles castelleres que prenen part en la diada castellera –els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona– han alçat cadascuna  pilars de cinc simultanis mostrant una senyera i tres pancartes en què demanaven la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els grallers han entonat el cant d''Els segadors' abans que la jornada castellera comencés oficialment.

En el decurs de l'actuació, una de les façanes principals de la plaça de la Vila ha quedat coberta amb una pancarta gegant amb les imatges dels dos presos polítics i un missatge que deia  "'Help Catalonia, save Europe'".

El discurs de Pere Regull ha estat molt semblant al que ja va presidir la diada Santa Úrsula i sembla que podria ser la tònica de totes les grans actuacions que queden fins al final de la temporada castellera.