Vilafranca es prepara per a la diada de Sant Fèlix més ambiciosa

Coneixem els objectius tècnics de les quatre colles que hi prendran part poques hores abans que s'alci el teló

La diada castellera de la Festa Major de Vilafranca del Penedès sempre és una de les més esperades de l'any. Quatre de les millors colles del moment es troben a la plaça de la Vila, "la més castellera" segons el públic local, per provar les seves millors construccions en un dels moments més dolços de la temporada. Enguany, a més a més, en un dels millors moments de forma de la història del fet casteller.

Totes les cites en les quals les colles castelleres presenten un programa de màxims poden canviar força respecte a les previsions, si bé les cartes són sobre la taula i, si l'èxit acompanya Castellers, Minyons i Xiquets, enguany es podria viure la millor actuació global de les celebrades a l'era moderna dels castells.

Castellers de Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca han sigut transparents respecte a les seves intencions des de l'inici de la temporada i així s'han mantingut en la diada més important. Toni Bach, cap de colla dels vilafranquins, ha anunciat oficialment que la seva intenció passa per provar els dos castells de deu pisos, si tot va bé la tercera construcció seria el dos de vuit sense folre i rematarien l'actuació amb el pilar de vuit amb folre i manilles. Si aconseguissin descarregar tots els castells, els verds s'apuntarien la millor actuació de la història.

Minyons de Terrassa
Després d'un bon assaig final, celebrat diumenge al vespre, els Minyons de Terrassa tenen clars també els seus objectius. Al dos de nou amb folre i manilles que van coronar a la seva festa major i descarregar a les Santes de Mataró, hi sumaran el cinc de nou amb folre i el tres de deu emmanillat. Els malves busquen, doncs, repetir l'actuació que van plantejar el 2015 en aquesta diada.

Colla Joves Xiquets de Valls
Les colles vallenques guarden millor els seus secrets. La Joves Xiquets de Valls compta amb el dos de nou amb folre i manilles, descarregat per Sant Joan i coronat a Terrassa, com a principal basa. Després d'intensificar els assajos les darreres setmanes, el cinc de nou amb folre i el quatre de nou sense folre podrien afegir-se al ventall. Els diables vermells segurament acabaran l'actuació sense provar cap pilar, ja que enguany només hi haurà una ronda d'espadats destinada als de sis o més pisos.

Colla Vella dels Xiquets de Valls
Si una colla aixeca expectacions hores abans de la diada de Sant Fèlix, aquesta és la Vella dels Xiquets de Valls. La seva proximitat amb els vilafranquins durant el primer tram de temporada ha demostrat que poden plantar-los cara, però cal veure si són capaços de fer un nou pas endavant. A Vilafranca provaran, de ben segur, el tres de deu amb folre i manilles. Dues estructures suposen la més gran de les incògnites: els vallencs han assajat el quatre de nou sense folre i el quatre de deu amb manilles. Si descartessin alguna d'aquestes construccions encara comptarien amb el quatre de nou amb folre i pilar.