Els Xicots de Vilafranca tornen a fer història

La colla vilafranquina va descarregar diumenge per primera vegada el cinc de vuit i va completar la millor actuació de la seva història

Els Xicots de Vilafranca estan vivint un segon tram de temporada històric en el qual ja han sumat fins a tres estructures noves al seu historial. Així, després de viure una festa major inoblidable amb el primer tres de nou amb folre carregat i el primer pilar de sis descarregat de la seva història, aquest diumenge, en la diada del 40è aniversari dels Nois de la Torre a Torredembarra, els de la camisa vermella van sumar una nova fita descarregant per primera vegada el cinc de vuit. 

Després d'un primer intent desmuntat, la colla vilafranquina va descarregar el seu primer cinc de vuit, què fins ara només havia aconseguit carregar una vegada l'any 2013 a la diada del Roser de Vilafranca del Penedès. Dos anys després de fer l'aleta a aquest castell, els Xicots han vist completada un cop més l'excel·lent feina feta durant tota aquesta temporada. 

A més, els de Cal Noi-Noi ja sumen tres pilars de sis descarregats des que a la diada de Sant Ramon de Vilafranca van descarregar-ne el primer de la seva trajectòria, tot i que aquest diumenge l'espadat va quedar en carregat. Així, els Xicots de Vilafranca signaven la millor actuació de la seva història havent descarregat la torre de vuit amb folre, el cinc de vuit i el tres de vuit i carregant el pilar de sis. 

L'assignatura pendent que queda ara per a la colla, en la que ja és la millor temporada de la seva història, és intentar ajuntar totes tres estructures en una sola diada, repte que potser es plantejarà de cara a la diada del Roser de Vilafranca, en què els Xicots compartiran la plaça de la Vila de la seva ciutat amb els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus i on podrien plantejar-se portar el tres de nou amb folre, que la colla vol descarregar, el cinc de vuit i posar-hi la cirereta del pilar de sis, que els de la camisa vermella ja tenen més que assolit, tot i el resultat de diumenge. 

Els Xicots ja han fet assajos especials de cara a treballar específicament tant el tres de nou amb folre com el cinc de vuit, principals objectius d'aquest tram final de temporada. De moment n'han coronat un i han descarregat l'altre i els queden encara setmanes d'assaig al davant per aconseguir treure la verinada del tres de nou amb folre i poder assolir el repte de descarregar tots dos castells a la mateixa diada.