Els Xiquets de Tarragona es veuen obligats a desallotjar el seu local per risc d'esfondrament

L'estat de l'edifici s'havia deteriorat molt i l'Ajuntament en feia un seguiment

Els Xiquets de Tarragona van haver de suspendre ahir l'escola de castells i l'assaig de pilars, ja que, després de la revisió d'unes esquerdes importants en la part posterior del seu local, l'Ajuntament va decidir desallotjar-lo i precintar-lo per risc d'esfondrament. La formació de la camisa ratllada va intentar traslladar la seva activitat a la Casa de la Festa, però van acabar suspenent l'assaig quan van confirmar que les condicions no ho permetien. Si bé fa mesos que l'Ajuntament i els castellers buscaven una solució per pal·liar la situació, les converses s'hauran d'accelerar després que la colla s'hagi vist obligada a abandonar momentàniament la seva seu.

Situat al número 1 del carrer de Santa Anna, el local dels Xiquets és de propietat municipal i la seva cessió forma part del conveni que el consistori manté amb la colla castellera. L'agrupació assaja en aquest espai des dels anys 70 i fa temps que s'encarrega d'assumir part de la despesa d'adequació. Tot i aquests esforços, l'estat de l'històric edifici –que en altres èpoques havia sigut part del convent trinitari, hospital, i fins i tot jutjat– s'havia deteriorat greument, i la colla i l'Ajuntament seguien de prop algunes de les esquerdes més importants que hi havien aparegut a la zona posterior.

Dijous, durant una inspecció tècnica, es va detectar que els testimonis col·locats per comprovar les evolucions de les esquerdes s'havien eixamplat i es va decidir desallotjar el local i precintar-lo a l'espera de fer un informe complert sobre l'estat estructural de l'edifici. La colla va comunicar a través de les xarxes socials que l’assaig quedava suspès per “un problema logístic”, però unes hores més tard el 'Diari de Tarragona' es va fer ressò de la situació.

Més continguts de