Microsites 04/09/2015

Al setembre el nord del món casteller també desperta

La festa major de Sabadell ja va veure el dos de nou amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa la temporada passada

Efren Garcia
2 min
Els 'Saballuts' van descarregar el cinc de vuit a Granollers. SÍLVIA MOLINA / CASTELLERS DE SABADELL

BarcelonaQuatre de les colles castelleres més atractives de fora de la zona tradicional es troben diumenge a la plaça de Sant Roc de Sabadell. La diada castellera de la festa major de la co-capital del Vallès Occidental ja va tastar la temporada passada les mels de la gamma extra i enguany vol repetir l'èxit de la mà d'uns Minyons de Terrassa en el millor estat de forma de la seva història. La colla local podria acabar amb la maledicció del tres de nou amb folre, que han intentat els dos últims anys en la seva festa major. En situacions del tot diferents, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona mesuraran les seves forces després de l'aturada estival.

El cartell saballut és un dels més interessants del cap de setmana. La possibilitat de veure la colla local alçant un castell de nou pisos per festa major revifa després que diumenge passat completés el cinc de vuit a Granollers. Després de provar-lo dos anys a la plaça de Sant Roc, els de la camisa verda arriben més preparats i amb més bagatge que mai. Aquesta temporada ja han coronat els nou pisos abans de les vacances i podrien completar diumenge el seu somni.

Els Minyons de Terrassa només poden tenir un enemic aquest cap de setmana, la ressaca de la diada Sant Fèlix. Arriben després d'assolir la millor actuació de la seva història de manera que, tot i abaixar de manera comprensible el nivell, la seva actuació podria mantenir el nivell de gamma extra de la ciutat.

Els Castellers de Barcelona van tancar un gran inici de temporada assolint la tripleta màgica a la diada de Màrtirs Street i comencen solidificant els fonaments dels bàsics de vuit. Diumenge poden fer un nou pas de gegant posant-se al nivell a Sabadell. Per la seva part, els Capgrossos de Mataró ja han reprès la temporada alçant el primer castell de vuit del segon tram a Palau-solità i Plegamans. Amb el lema de pas a pas, pis a pis, els del Maresme intentaran oblidar el malson dels primers mesos de l'any.

stats