Ara Castells 13/05/2019

Arnau Boada: "Veig una colla amb fam de fer castells grans"

Entrevista al cap de colla dels Minyons de Terrassa

Guillem Andrés
4 min
3d9f dels Minyons de Terrassa d'aquest cap de setmana

BarcelonaEls Minyons de Terrassa estan sent la colla que més està destacant en aquest inici de temporada. Aquest cap de setmana s'han anotat el primer castell de nou de l'any, al qual també sumen dos 5d8, quatre 2d8f i dos Pd6. En un any en què han quedat fora de l'actuació de Sant Fèlix, els malves estan mostrant el seu potencial després d'un 2018 força complicat. El futur immediat els proporciona un primer tram amb actuacions destacades en què voldrien lluir la gamma extra.

Esteu fent un gran inici de temporada. La planificació anava en la direcció que porteu o els assajos us han fet avançar terminis?

Tenint present l'antecedent de l'any passat, en què les coses no van acabar de sortir bé des del principi, potser era una mica optimista però sí que estava planificat tant aquest 3d9f com un maig pràcticament estrena per actuació. Veurem si a Sant Boi podem fer un altre pas.

Habitualment els Minyons esteu en canvis constants en les alineacions dels castells. Enguany heu pogut mantenir gran part de les peces que us han permès haver dut els castells que porteu?

Hem aprofitat els fruits de l'any passat, però alhora en aquest 3d9f hem estrenat un segon tapat, un quart, un quint i una sisena. La renovació, per tant, ha de ser constant i estem treballant amb gent molt bona.

Era un any especialment difícil després que el 2018 us quedéssiu amb el 2d9fm i el Pd8fm com a millors castells?

Mirant l'any passat no saps si en aquest seguiríem cap amunt seguint la línia del segon tram del 2018 o repetiríem un inici de temporada com l'any passat. Nosaltres vam planificar començar la temporada pressionant perquè som una colla gran i volem fer els millors castells. Si hem arribat a aquests castells perquè hem encertat en la planificació, les alineacions i la gestió. Tot i això jo soc molt prudent i encara no hem fet res. Tot just és inici de temporada amb el primer castell de nou quan encara ningú l'ha fet, però això no vol dir res perquè el tram important és del 3d9f i el 4d9f en endavant. Aquí és on l'any passat vam fallar una mica i enguany volem destacar.

Aquest any, com ja va passar el 2014, esteu fent un molt bon inici de temporada en un any en què us heu quedat fora de Sant Fèlix. És una mostra d'orgull que traieu per demostrar que podeu estar entre les colles punteres?

Pot ser un dels motius. Alhora portem dos anys una mica complicats i la gent, més enllà de Sant Fèlix, vol fer un bon any. Jo veig una colla que, a mesura que van sortint els resultats, té fam de fer grans castells i de treballar per aconseguir-ho. Hem recuperat la confiança que potser ens havia fallat anteriorment. Veurem fins on podem arribar i pressionarem el necessari per començar fent una bona festa major i un segon tram de temporada el màxim que puguem.

Comentaves que volies fer un maig de força estrenes. El 4d9f i el 4d8a, per tant, poden arribar aviat?

Portem un bon assaig del 4d8a i és molt possible que arribi a Sant Boi, tot i que depèn dels últims assajos. Amb el 4d9f penso que tenim un molt bon 4d8, però és veritat que nosaltres no ens salvem del fet que, en general, hi ha poques camises als patis d'assaig. Fem una mica de crida a la colla que anem bé però que hem de ser més i que, si volem seguir evolucionant, és fer el 4d9f. Això fa que hàgim de ser més gent especialment els divendres. La qualitat la tenim i només ens falta aquest punt d'assaig. Per l'actuació del Patrimoni (26 de maig) pot arribar en un 50% d'opcions, ja que encara ens queden dos divendres, però si no ho farà més d'hora que tard.

En aquest primer tram destaquen les actuacions de la festa major, el 40è aniversari i Les Santes. Amb quin nivell casteller us agradaria arribar-hi?

Per festa major hauríem de plantejar-nos com a mínim el Pd8fm, el 2d9fm i el 9d8 i aprofitar l'afluència de gent en les setmanes prèvies per treballar el 5d9f, fer alguna prova del 3d10fm i veure com evoluciona el 4d9fa. Sí que ens agradaria fer un 40è aniversari molt potent i com a mínim igualar el nivell de festa major i, si queda algun castell pendent, veure si podem treure alguna cosa més. Per Les Santes, intentar aprofitar la inèrcia d'aquestes dues actuacions per donar-ho tot. És una actuació important en què actuem amb colles grans i això també ha de ser una motivació.

De cara al segon tram, ja teniu planificat quins voleu que siguin els vostres objectius?

Els principals objectius ara mateix són els castells que t'he comentat. Ara estem fent el treball amb un pis menys i penso que hem de millorar moltes coses per fer el 3d10fm, el 5d9f o el 4d9fa. Els castells estan sortint bé i alhora n'hi ha, com el 3d9fa, que potser ara no estem treballant tant però que ens pot arribar força ràpid perquè l'hem assajat bastant en els últims dos anys. Aquest any ha de ser una gran motivació descarregar el 3d10fm i tornar-hi perquè portem dos anys sense fer-ho, de la mateixa manera que amb el 5d9f. La resta ha de ser la conseqüència de la bona temporada que estiguem fent.

stats