Ara Castells 17/08/2015

Assajant després de l'actuació

Un any més, diverses colles aprofiten el gruix de gent arrossegat a les diades per fer proves a plaça després d'aixecar els pilars

Marta Díaz
4 min

BarcelonaEls Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca, els Castellers de la Vila de Gràcia, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca han realitzat durant les darreres setmanes proves dels seus principals castells a plaça després de les actuacions.

Els Castellers de Vilafranca i els de la Vila de Gràcia s'ajuden mútuament

Els vilafranquins i els de Gràcia han estat els primers enguany a assajar les seves estructures a plaça després de la Diada a Cal Figarot, on ambdues colles van actuar juntes i van col·laborar després en les seves proves respectives.

Un cop acabada l'actuació i esvaïts els núvols que havien aigualit l’actuació, ambdues colles van sortir al pati de Cal Figarot per fer proves de cara als principals reptes del mes d’agost.

Prova fins sisens del tres de deu amb folre i manilles dels Verds a la Diada de Cal Figarot. CASTELLERS DE VILAFRANCA

Els Verds van col·locar sisens al tres de deu amb folre i manilles que volen intentar a la diada de Sant Fèlix i els graciencs van col·locar-los al tres de nou amb folre, principal objectiu de l'exitosa diada d'ahir diumenge a la plaça de la Vila de Gràcia.

Prova del tres de nou amb folre fins sisens dels Castellers de la Vila de Gràcia després de la diada de Cal Figarot a Vilafranca. CASTELLERS DE LA VILA DE GRÀCIA

Emmanillant Sant Magí

Els Xiquets de Tarragona, un cop més, van aprofitar la diada de festa major als Pallaresos per prendre mides a la torre de nou amb folre i manilles que volen portar a plaça el proper dimecres a la Diada de Sant Magí.

Els Matalassers van col·locar sisens a la torre, amb l'ajuda dels Castellers d'Altafulla i els Nois de la Torre al carrer Nou dels Pallaresos, atents a les correccions de Roger Peiró al folre i les manilles.

Aquesta és una aposta que els Xiquets ja van utilitzar l'any passat, provant a la mateixa plaça el mateix castell, i que va donar-los els millors resultats possibles, descarregant una setmana després la torre de nou amb folre i manilles a Sant Magí.

Prova fins sisens del dos de nou amb folre i manilles dels Xiquets als Pallaresos. XIQUETS DE TARRAGONA

La Colla Jove Xiquets de Tarragona pren mides a la plaça de les Cols

La Colla Jove va unir-se a aquesta iniciativa dissabte passat, després de la diada de les Festes de Sant Roc, al carrer del Cós del Bou de Tarragona, i un cop acabada la ronda de pilars, castellers i aficionats van traslladar-se a la plaça de les Cols.

Els tarragonins, que ja fa anys que aprofiten la diada del Cós del Bou per portar les camises a l'escenari de Sant Magí i provar els seus objectius, van col·locar sisens al cinc de nou amb folre i a la torre de nou amb folre i manilles, i van pujar fins quints el nou de vuit.

Amb l'objectiu de fer un Sant Magí de gamma extra, la Jove va aprofitar les proves per comprovar les alçades de les rengles i compensar el desnivell de la plaça de les Cols, i perquè els seus membres recuperessin les sensacions de la plaça.

Prova fins sisens del dos de nou amb folre i manilles de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la plaça de les Cols després de l'actuació del Cós del Bou / GERARD RECASENS

Els Xiquets de Tarragona també van fer un assaig especial ahir al vespre per prendre mides a la plaça tarragonina i acabar de polir els seus castells abans d'un Sant Magí que augura grans emocions. Els ratllats van tornar a fer proves de la torre de nou amb folre i manilles i van provar també el cinc de nou amb folre.

Camí del nou

Finalment, ahir els Xicots de Vilafranca van sumar-se al carro i després de l'actuació a Castelldefels van fer una prova del tres de nou amb folre, castell que només han intentat dues vegades, el 2005 a la 23a Diada dels Xicots, que va quedar en intent, i a la Diada del Roser de Vilafranca de l'any passat, que va quedar en intent i intent desmuntat. Els de Vilafranca volen atacar aquest castell per a la seva festa major, el proper 29 d'agost.

Els Castellers de la Vila de Gràcia ja han recollit els fruits d'aquestes proves a la seva diada de Festa Major d’ahir diumenge, descarregant el tres de nou amb folre, el quatre de nou amb folre, el cinc de vuit i el pilar de sis; i la Jove de Tarragona i els Xiquets han pres mesures als seus reptes de cara a la diada del proper dimecres a Sant Magí. Els Verds, per la seva banda, que acumulen un registre excepcional, segueixen el seu camí cap a un Sant Fèlix que, ben segur, també serà excepcional, i els Xicots de Vilafranca poden tenir molt a dir a la seva festa major.

stats